Fostul mare baschetbalist Anton Netolitzchi a murit, la vârsta de 63 de ani, din cauza coronavirusului, au anunţat, miercuri, CSA Steaua şi Federaţia Română de Baschet.

Anton NetolitzchiFoto: csasteaua.ro

“Federaţia Română de Baschet anunţă cu multă tristeţe şi profund regret trecerea în nefiinţă a fostului mare internaţional Anton Netolitzchi.

În vârstă de numai 63 de ani, cel mai titrat jucător al CSA Steaua Bucuresti s-a stins din viata, astăzi, la secţia ATI a Spitalului Colentina, după o lungă şi grea suferinţă cauzată de virusul Sars-Cov-2, la numai patru luni de la decesul fratelui sau Valerian Netolitzchi!”, este anunţul FR Baschet.

Anton Netolitzchi a fost unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria baschetului românesc. A început să practice acest sport la vârsta de 10 ani, iar în 1977 a ajuns la Steaua Bucureşti, singura echipă pentru care a evoluat în toată cariera, până în 1993.

De știut:

  • Născut la 6 martie 1958, Anton Netolitzchi a avut 130 de selecţii în naţionala de baschet a României.
  • A cucerit 11 titluri de campion naţional cu echipa Steaua Bucureşti, primul în 1978, ultimul în 1991, iar în 1993 a câştigat şi Cupa României.
  • A participat cu echipa naţională de seniori la 4 ediţii ale Campionatelor Europene şi ale Cupei Balcanice inter-ţări.
  • După retragere, a fost antrenor în cadrul secţiei de baschet, a echipei roş-albastre, atât la seniori, cât şi la tineret, ocupând această funcţie până la începutul anilor 2000, transmite News.ro.