​Federaţia internaţională de volei (FIVB) a asigurat, marţi seara, că bikinii, care fac parte din ţinuta obişnuită a jucătoarelor de volei pe plajă, nu vor fi interzişi la turneul programat luna viitoare la Doha, după ce perechea germană Karla Borger/Julia Sude a anunţat că intenţionează să boicoteze această competiţie, informează AFP.

Volei feminin pe plajaFoto: Captura YouTube

Qatarul va găzdui primul său turneu major de volei pe plajă feminin, între 8 şi 12 martie, după ce a organizat timp de şapte ani o competiţie masculină, precum şi Jocurile Mondiale pe plajă din 2019, unde jucătoarele au fost autorizate să poate un costum de baie.

Într-un comunicat transmis AFP, marţi seara, Federaţia internaţională precizează că a contactat Federaţia qatariană de volei (QVA), care a confirmat că nu va exista nicio restricţie care să vizeze ţinuta jucătoarelor.

Polemica a luat amploare după decizia de luni a perechii vedetă germane Karla Borger/Julia Sude de a boicota evenimentul, din cauza unei interdicţii de a purta bikini pe teren, jucătoarele fiind obligate să evolueze în tricouri şi pantaloni lungi, ţinută utilizată uneori în competiţie în condiţiile în care condiţiile meteo nu sunt prea favorabile.

FIVB a actualizat marţi seara regulamentul turneului, accesibil online, şi în mod special articolul 10, referitor la ţinuta jucătoarelor. "În urma discuţiilor, QVA a confirmat, pe 23 februarie, că nu vor exista restricţii pentru jucătoare, dacă acestea doresc să poarte ţinuta standard în timpul competiţiei din Qatar", precizează Federaţia internaţională de volei, transmite Agerpres.