​Vedeta NBA Pau Gasol, 40 de ani, a semnat un contract valabil până la finalul acestui sezon cu echipa de baschet FC Barcelona, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pau Gasol a jucat trei sezoane la Barcelona, la începutul carierei, înainte de a se transfera în campionatul nord-american de baschet, NBA, competiţie în care a evoluat pentru echipele Memphis Grizzlies, Los Angeles Lakers, Chicago Bulls, San Antonio Spurs şi Milwaukee Bucks.

Cel mai bun baschetbalist spaniol din istorie are în palmares două titluri NBA, cu LA Lakers. El este dublu vicecampion olimpic (2008 şi 2012), medaliat cu bronz la JO din 2016, campion mondial în 2006 şi triplu campion european cu naţionala Spaniei.

Aflat departe de teren timp de doi ani, în urma unei accidentări la piciorul stâng, Pau Gasol nu va fi folosit imediat de antrenorul lituanian Sarunas Jasikevicius, fostul său coechipier la Barca.

Obiectivul lui Pau Gasol în acest sezon este să revină în formă şi să prindă selecţionata spaniolă care va evolua la turneul olimpic de la Tokyo.

"Sunt foarte bucuros să anunţ că vin acasă şi că în curând mă voi alătura echipei de baschet a Barcelonei. Vreau să pun abilităţile mele şi experienţa mea la dispoziţia clubului, într-un punct cheie al sezonului, progresând în acelaşi timp din punct de vedere fizic şi intrând în ritmul competiţiei. Sunt fericit să mă întorc la clubul unde am început şi sunt încântat de această nouă oportunitate: sper să contribui la prima echipă foarte curând. Vreau să mulţumesc clubului Barcelona şi staff-ului său tehnic pentru că a făcut posibilă venirea mea", a scris Pau, pe reţelele de socializare.