​Forul european de handbal (EHF) a anunţat, miercuri seară, că toate cele 16 echipe din grupele Ligii Campionilor la feminin şi masculin se vor califica în optimi, urmând a evolua după Tabela Berger. Cu o etapă înaintea încheierii meciurilor din grupe, EHF a luat o decizie din cauza multiplelor amânări de partide, care nu se vor mai juca. CSM Bucureşti este norocoasă, câştigă la ”masa verde” două restanţe, SCM Râmnicu Vâlcea pierde două.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform deciziei Comitetului Executiv al EHF, care a luat în considerare ”ambiţia tuturor cluburilor de a se califica în faza eliminatorie”, dar şi pentru ”a evita situaţiile neclare” privind meciurile amânate din cauza pandemiei, toate echipele din grupe sunt calificate în faza următoare, adică optimile de finală.

Se va juca după Tabela Berger, încrucişat, adică locul 1 cu locul 8, 2-7, 6-3, 5-4, datele urmând a fi anunţate de EHF.

De asemenea, în privinţa meciurilor amânate, care afectează şi CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea, EHF a decis ca acestea să fie pierdute/câştigate la ”masa verde”, în funcţie de motivele nedisputării.

Astfel, în grupa A, CSM Bucureşti este norocoasă cu două victorii, adică 4 puncte în clasament (două scoruri de 10-0), pentru meciurile amânate cu SG BBM Bietigheim şi Rostov Don, iar în grupa B, SCM Râmnicu Vâlcea pierde două meciuri din cele trei restanţe, cu Borussia şi cu Podravka şi câştigă unul cu Borussia.

Echipele vor evolua în optimi eliminatoriu, după care competiţia îşi va urma cursul anunţat oficial, adică sferturi de finală şi Turneu Final Four.

EHF a operat deja scorurile în grupe, astfel că în grupa A, CSM Bucureşti se află pe locul 3, cu 17 puncte, iar în grupa B, SCM Râmnicu Vâlcea ocupă locul 6, cu 8 puncte.

În ultima etapă, CSM va juca sâmbătă, cu Metz, iar în grupa B, SCM Râmnicu Vâlcea va primi, duminică, vizita celor de la Brest Bretagne Handball, informează News.ro.

Clasamentele grupelor după aceste decizii se prezintă astfel:

  • Grupa A

1. Rostov-Don 19 puncte

2. Metz Handball 18 puncte

3. CSM Bucureşti 17 puncte

4. FTC-Rail Cargo Hungaria 16 puncte

5. Vipers Kristiansand 14 puncte

6. Team Esbjerg 10 puncte

7. RK Krim Mercator 7 puncte

8. SG BBM Bietigheim 3 puncte

  • Grupa B

1. ŢSKA Mosvova 23 puncte

2. Gyori Audi ETO KC 22 puncte

3. Brest Bretagne Handball 17 puncte

4. Odense Handbold 13 puncte

5. Buducnost 10 puncte

6. SCM Râmnicu Vâlcea 8 puncte

7. BV Borussia 09 Dortmund 7 puncte

8. Podravka Vegeta 4 puncte.