​CSM Oradea a reuşit in extremis calificarea în optimile de finală ale competiţiei masculine de baschet FIBA Europe Cup, vineri seara, ca una dintre cele mai bune patru formaţii de pe locul al treilea în urma desfăşurării meciurilor din grupe, informează Agerpres.

FIBA Europe CupFoto: fiba.com

CSM Oradea a fost învinsă vineri de CSU Sibiu, cu 78-70, şi s-a clasat pe locul al treilea în Grupa D, cu 4 puncte, după ce BC Balkan Botevgrad a dispus la Istanbul de echipa locală Beşiktaş Icrypex cu 74-71.

Orădenii au fost nevoiţi să aştepte încheierea meciurilor din faza grupelor pentru a afla verdictul, pentru calificarea lor fiind necesară victoria formaţiei maghiare Szolnoki Olajbanyasz în faţa echipei portugheze Sporting Lisabona (78-67), deşi echipa din ţara vecină nu avea şanse de a merge mai departe.

România ajunge astfel cu două formaţii în optimile de finală, CSU Sibiu şi CSM CSU Oradea.

Tragerea la sorţi a partidelor din optimile de finală va avea loc pe 3 februarie (Munchen, ora 15:00), sibienii fiind capi de serie.

Meciurile din optimi şi sferturi vor avea loc sub formă de turnee, în patru bule biosecurizate de câte patru echipe, în perioada 23-25 martie.