HC Dunărea Brăila a terminat la egalitate în deplasare cu echipa rusă Kuban Krasnodar, 25-25 (15-13), duminică, în Grupa D a competiţiei feminine de handbal EHF European League, informează Agerpres.

HandbalFoto: EHF

Dunărea Brăila a controlat meciul în cea mai mare parte a sa, dar a avut o cădere pe final şi putea pierde partida.

În prima repriză, formaţia brăileană a condus chiar la cinci goluri, 8-3 şi 12-7, iar la pauză a avut un avans de două goluri, 15-13.

Kuban a condus pentru prima oară în acest meci în min. 36, cu 17-16 şi 18-17, dar Dunărea a revenit la cârma jocului şi s-a desprins la 24-20 (min. 47). Pentru echipa antrenată de croatul Neven Hrupec a urmat o perioadă de 12-13 minute în care nu a reuşit să înscrie, iar gazdele, antrenate de legendarul Evgheni Trefilov, au punctat de cinci ori şi au trecut în avantaj (58), cu 25-24. Jovana Sazdovska a marcat golul egalării (25-25), cu 30 de secunde înainte de final, iar Dunărea a rezistat ultimului atac.

Pentru brăilence au înscris Maria Kanaval 7 goluri, Marina Dmitrovic 7, Elena Dache 4, Jovana Sazdovska 3, Alina Czeczi 1, Cătălina Pisică 1, Nicoleta Safta 1, Tamires Morena Lima de Araujo 1.

Golurile echipei ruse au fost reuşite de Diana Golub 9, Maria Dudina 4, Elena Smirnova 6, Anastasia Listopad 2, Iava Savinova 2, Alexandra Davidenko 1, Ksenia Truhina 1.

Kuban a ratat trei aruncări de la 7 metri, iar Dunărea una.

Au arbitrat Victor Serdiuc şi Dorian Sîrbu, ambii din Republica Moldova, iar delegat EHF a fost rusul Oleg Tarasikov.

Duminică are loc şi meciul Fleury Loiret Handball - Siofok KC.

Dunărea ocupă primul loc, cu 3 puncte. Brăilencele vor juca următorul meci pe 23 ianuarie, cu Siofok, pe teren propriu.