Atletul Hugues-Fabrice Zango din Burkina Faso a reuşit o performanţă istorică, sâmbătă la Aubiere (Franţa), stabilind un nou record mondial la triplusalt în sală (18,07 m), informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Zango (27 ani) a devenit cu această ocazie primul atlet care depăşeşte 18 metri într-o probă indoor de triplusalt, pulverizând recordul pe care actualul său antrenor, francezul Teddy Tamgho, îl deţinea din 2011 (17,92 m), scrie Agerpres.

Sportivul burkinabez este şi deţinătorul recordului Africii în aer liber la triplusalt (17,66 m), iar cea mai bună performanţă a sa de până acum într-un concurs indoor fusese stabilită în ianuarie 2020 (17,77 m).

Medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale ediţia 2019 de la Doha, după americanii Christian Taylor şi Will Claye, noul recordman mondial în sală se anunţă drept unul dintre favoriţii la câştigarea titlului olimpic cu ocazia Jocurilor de la Tokyo, programate în această vară.

Recordul mondial în aer liber îi aparţine din 1995 legendarului atlet britanic Jonathan Edwards (18,29 m) şi pare în continuare dificil de atins.