SUA este a doua echipă care se retrage de la Campionatul Mondial de handbal masculin din Egipt, după Cehia, tot din cauza numeroaselor cazuri de infectare cu noul coronavirus din lot, informează lefigaro.fr.

CM de Handbal masculin 2021Foto: ihf.info

SUA a fost înlocuită de Elveţia, locul 16 la ultima ediţie a Campionatului European, care va evolua în Grupa E, alături de Austria, Norvegia şi Franţa.

Cehia fusese deja înlocuită de Macedonia de Nord, locul 15 la CE, care va juca în Grupa G, alături de Suedia, Egipt şi Chile.

Cehii erau în ţara lor, când federaţia a decis să nu se mai facă deplasarea în Egipt, după ce au fost înregistrate 12 cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul jucătorilor şi două în cadrul staff-ului tehnic.

În schimb, americanii erau în Danemarca, unde s-au pregătit înaintea turneului final. Selecţionerul SUA, Robert Hedin, a anunţat 18 cazuri pozitive în lot.

Olanda, Muntenegru, Ucraina şi Serbia sunt pe lista de aşteptare, în cazul în care vor mai exista retrageri din competiţie.

Campionatul Mondial din Egipt debutează, miercuri, având 32 de echipe la start, pentru prima dată în istorie. Competiţia se va derula în patru oraşe, fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus. România nu se află printre participante, transmite News.ro.