Bogdan Burcea a rezistat la cârma naționalei de handbal feminin a României o singură competiție importantă (Euro 2020), antrenorului nefiindu-i prelungită înțelegerea. Înlocuitorul său pe banca primei reprezentative este Adi Vasile, cel care în prezent o pregătește și pe CSM București.

HotNews.roFoto: Hotnews

Contractul lui Burcea a expirat la finalul lui 2020, iar Federația de Handbal a luat decizia de a nu-i prelungi în vreun fel înțelegerea.

Conform Prosport, oficialii din fruntea handbalului românesc au luat decizia de a-l instala pe Adi Vasile în funcția de selecționer.

Deși a condus România la o singură competiție (din cauza pandemiei de Covid-19), Bogdan Burcea a plătit pentru rezultatul slab al României la Euro 2020: locul 12 (cea mai slabă clasare din istoria participărilor la turneul final european).

În vârstă de 38 de ani, Adi Vasile este în prezent antrenorul echipei CSM București, formație care evoluează în Liga Campionilor.

Adi Vasile a ocupat funcția de antrenor secund al naționalei feminine din Muntenegru, acolo unde a lucrat cu Per Johansson (suedezul se ocupă în prezent de pregătirea echipei Rostov-Don).

În cariera de jucător, Vasile a jucat timp de zece sezoane la Steaua (2001-2011) pe postul de extremă stânga.

Cristina Neagu, după locul 12 la CE: "Capul în pământ, trebuie să arătăm altfel"

Rezultatele României la CE:

România - Germania 19-22

România - Polonia 28-24

România - Norvegia 20-28

România - Croația 20-25

România - Ungaria 24-26

România - Olanda 24-35.

Cum justifică selecționerul Bogdan Burcea cea mai slabă clasare a României la un CE de handbal feminin

Ce urmează pentru naționala României

Următoarea competiție oficială la care va participa naționala României va fi Turneul Preolimpic. Acesta va avea loc în perioada 19-21 martie 2021, la Podgorica, în Muntenegru.

România face parte din Grupa 3, alături de Muntenegru, Norvegia și Thailanda.

Se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, iar primele două clasate vor obține biletele pentru JO 2020 de la Tokyo (competiția va avea loc în vara anului viitor, a fost amânată din cauza pandemiei de Covid-19).