Hotnews utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care Hotnews.ro prelucreaza datele cu caracte personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele Dumneavoastra pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document.
Croatia, medalie de bronz la CE de handbal feminin
Foto: Twitter - EHF Euro
Echipa națională de handbal feminin a Croației a obținut medalia de bronz la Campionatul European, după ce a învins surprinzător, scor 25-19, reprezentativa țării gazdă, Danemarca.
Meciul a început perfect pentru croate (3-0 și 4-2), însă a urmat o serie de cinci goluri consecutive pentru daneze (7-4) și jocul s-a echilibrat. După 30 de minute, tabela arăta 11-11 și ambele echipe visau la medalia de bronz. Repriza secundă a fost controlată de Croația, însă Danemarca a rămas aproape până la 18-18 (minutul 40). Danezele au avut parte de 17 minute de uitat în care nu au mai înscris, iar croatele s-au desprins decisiv și au obținut victoria.
Venită la Europene fără jucătoarele de bază de la Podravka, afectate de Covid-19, Croația a produs surpriză după surpriză și a terminat competiția cu șase victorii (vs Ungaria, Olanda, Serbia, România, Germania și Danemarca) și două înfrângeri (vs Norvegia și Franța, cele două finaliste).
Cea mai bună clasare a Croaţiei la un campionat european fusese locul 5 obţinut în 1994, în Germania, la prima ediţie.
Croația vs Danemarca 25-19
Scorul pe reprize
11-11
14-8
Șuturi: 48-44
Pase: 939-701
Distanță alergată: 31.6 km - 31.7 km
Posesie: 58%-42%
Cele mai bune marcatoare de la învingătoare au fost Katarina Jezic (100%) și Stela Posavez (71%), ambele cu câte cinci goluri.
În faza grupelor, franțuzoaicele au obținut trei victorii (cu Danemarca, Muntenegru și Slovenia), iar în Grupa Principală I au bifat alte două victorii și o remiză (28-28 cu Rusia). Neînvinsă la acest turneu, Franța a câștigat categoric și în semifinale, în fața surprinzătoarei reprezentative a Croației, scor 30-19.
Norvegia a făcut parte dintr-o grupă în care s-a regăsit și România. Nu sunt prea multe de spus despre parcursul nordicelor, Mork și compania câștigând toate partidele disputate la acest turneu final european (șapte victorii pe linie). Norvegia a avut parte de un meci mai dificil în penultimul act al competiției, însă a revenit după o primă repriză mai puțin reușită în fața Danemarcei (10-13) și s-a impus în cele din urmă, scor 27-24.
Franța, campioana en-titre, a ajuns la 14 meciuri fără înfrângere la Euro, în timp ce Norvegia a câștigat ultimele 11 partide.
Franța și Norvegia se vor duela pentru a șasea oară la un Campionat European, însă cele două nu s-au mai întâlnit în finală (chiar dacă cel puțin una dintre ele a fost prezentă în 12 din cele 14 finale din istoria competiției).
Cele două naționale au cea mai bună rată de conversie a aruncărilor: Norvegia 66% (232 de goluri), Franța 63% (189 de reușite).
Finalistele au cele mai bune apărări ale competiției: Franța a primit 157 de goluri în 7 partide (22.4 pe meci), Norvegia 160 (22.8 pe meci).
Favorită la victorie: Norvegia.
De știut:
În urma eșecului cu Olanda, România a încheiat Euro 2020 pe locul 12, aceasta fiind cea mai slabă clasare din istoria participărilor la turneul final european.
Următoarea competiție oficială la care va participa naționala României va fi Turneul Preolimpic. Acesta va avea loc în perioada 19-21 martie 2021, la Podgorica, în Muntenegru.
România face parte din Grupa 3, alături de Muntenegru, Norvegia și Thailanda.
Se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, iar primele două clasate vor obține biletele pentru JO 2020 de la Tokyo (competiția va avea loc în vara anului viitor, a fost amânată din cauza pandemiei de Covid-19).
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
cu alte cuvinte (Duminică, 20 decembrie 2020, 18:10) Adrian_1234 [utilizator]
Echipa cu care noi am jucat de la egal la egal si care n-ea batut pe final pe o cadere de fond si ratari incredibile, a castigat medalia de bronz. Asta arata ca in ciuda a ceea ce se vorbeste AVEM echipa, ceea ce nu avem e caracter, vointa si antrenor. Am vazut echipa asta pe tot parcursul turneului si degeaba zice lumea ca sunt surpriza. Nu prea, sunt serioase, nu ratea prosteste, nu dau pase idiotice, nu isi bat joc, iar ca vointa, e necesar doar sa vezi banca cum reactioneaza. Pur si simplu au murit cu danezele de gat, literal vb. Bravo Croatia, o lectie de invatat. Sa vedem daca federatia noastra invata ceva.
După înscrierea pe site-ul HotNews.ro, poţi deschide secţiunea MyHotNews ca să completezi sau să schimbi profilul de utilizator.
Atenţie! Logarea pe site se face cu adresa de email, nu cu nickname-ul. Adresa ta de email va rămâne confidenţiala şi nu va fi niciodată dată unor terţe persoane sau instituţii.
Înainte de a te înscrie pe site te rugăm să parcurgi „termenii şi condiţiile” ataşate unui cont HotNews.ro.
Primeşti pe email, în fiecare dimineaţă, o sinteză a ştirilor din ziua precedentă
Daca doriti sa va personalizati newsletter-ul si sa primiti alerta pe mail pentru aparitia acelor articole care va intereseaza sau doriti sa va dezabonati de la newsletter intrati dupa logare pe MyHotnews.
Asta arata ca in ciuda a ceea ce se vorbeste AVEM echipa, ceea ce nu avem e caracter, vointa si antrenor.
Am vazut echipa asta pe tot parcursul turneului si degeaba zice lumea ca sunt surpriza. Nu prea, sunt serioase, nu ratea prosteste, nu dau pase idiotice, nu isi bat joc, iar ca vointa, e necesar doar sa vezi banca cum reactioneaza. Pur si simplu au murit cu danezele de gat, literal vb.
Bravo Croatia, o lectie de invatat. Sa vedem daca federatia noastra invata ceva.