România a încheiat pe locul 12 Campionatul European de handbal feminin, cea mai slabă clasare din istoria participărilor. Cristina Neagu s-a arătat foarte dezamăgită de rezultatul consemnat în Danemarca: "Este cel mai slab CE la care am participat, am obţinut doar o victorie. Capul în pământ, trebuie să arătăm altfel".

Cristina NeaguFoto: Bo Amstrup / AFP / Profimedia

Probleme fizice, departe de forma de alte vremuri

"Sunt foarte obosită, mă simt destul de rău fizic. În ultimele 3-4 meciuri am avut mari dureri la genunchi, am tot tras de mine. Sper să mă refac. Personal sunt foarte dezamăgită de acest rezultat. Este cel mai slab CE la care am participat, am obţinut doar o victorie. Acum concentrarea trebuie să meargă la echipa de club" - Cristina Neagu.

O echipă nu trebuie să stea într-o singură jucătoare

"O echipă nu trebuie să stea niciodată într-o jucătoare. Greu de prezis cum sună viitorul. Avem o şansă de calificare la JO şi cred că acest turneu preolimpic este o şansă imensă pentru naţională pentru următorii ani. Tot vorbim de o reconstrucţie, dar nu reuşim să construim" - Cristina Neagu.

Atitudinea lasă de dorit

"Cred că e importantă şi atitutindea şi unele ar trebui să fie mai conştiente că au ajuns la naţională. Acum 10-15 ani era greu să ajungi la naţională, acum s-a dat credit unor jucătoare tinere, dar cred că e vorba şi de atitudine" - Cristina Neagu.

Capul în pământ

"Unele se comportă ca şi cum ar fi obţinut ceva mare, dar nu au realizat nimic, trebuie să lase capul în pământ, trebuie să arătăm altfel. Atâta vreme cât sunt sănătoasă, voi veni la naţională, dar îmi doresc şi o echipă cu care să luptăm" - Cristina Neagu.

Greu de ajuns la JO de la Tokyo

"La acest turneu, nu am simţit că putem ajunge în fazele finale, mai ales că sunt ultimii mei ani în handbal. Este enorm de greu să ajungi la JO, iar noi avem această şansă. Îmi doresc ca echipa naţională să performeze" - Cristina Neagu, citată de News.ro.

De știut:

  • În urma eșecului cu Olanda, România a încheiat Euro 2020 pe locul 12, aceasta fiind cea mai slabă clasare din istoria participărilor la turneul final european.

Rezultatele României la CE:

România - Germania 19-22

România - Polonia 28-24

România - Norvegia 20-28

România - Croația 20-25

România - Ungaria 24-26

România - Olanda 24-35.

Cum justifică selecționerul Bogdan Burcea cea mai slabă clasare a României la un CE de handbal feminin

Ce urmează pentru naționala României

Următoarea competiție oficială la care va participa naționala României va fi Turneul Preolimpic. Acesta va avea loc în perioada 19-21 martie 2021, la Podgorica, în Muntenegru.

România face parte din Grupa 3, alături de Muntenegru, Norvegia și Thailanda.

Se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, iar primele două clasate vor obține biletele pentru JO 2020 de la Tokyo (competiția va avea loc în vara anului viitor, a fost amânată din cauza pandemiei de Covid-19).