România a încheiat pe locul 12 Campionatul European de handbal feminin, iar selecționerul Bogdan Burcea a vorbit despre evoluția sub așteptări a fetelor noastre.

Bogdan BurceaFoto: Bo Amstrup / AFP / Profimedia

Cine este de vină?

"Rezultatul este o consecinţă a ce s-a întâmplat în ultimii ani la echipa naţională şi în handbalul feminin românesc. Putem lua bun faptul că nişte jucătoare au avut oportunitatea să se exprime, să capete mai multă încredere.

Trebuie să privim către viitor, trebuie făcut ceva faţă de fetele tinere. Trebuie să ajutăm ca ele să poată continua, putem privi spre viitor cu încredere. Există fete care pot susţine rezultatele echipei naţionale.

Handbalul feminin românesc a hrănit România mulţi ani cu rezultat, dar trebuie să recunoaştem că, cel puţin la acest European, nu am reuşit, iar neinspiraţia ne-a văduvit de rezultate.

Am încercat din răsputeri. Că voi fi eu sau altcineva la naţională, putem oferi soluţii. Personal, nu aş abandona echipa, nu mă dau la o parte. Dar putem oferi concluzii corecte despre ce ar trebui să facem pe viitor.

Turneul preolimpic şi calificările trebuie considerate obiective intermediare. Handbalul românesc şi naţionala trebuie restructurate. Trebuie făcută o strategie urgent.

Trebuie să fim realişti, nu suntem, ne scufundăm. Nu contează rămânerea mea la naţională, nu asta e important, ci se va face în următoarea perioadă. Putem face doar să redresăm corabia, important este ce vom face de acum încolo" - Bogdan Burcea, citat de News.ro.

Ce spune secundul Robert Licu

"Concluzia este că nu este ce ne dorim la handbalul românesc, dar discuţiile sunt de mulţi ani în urmă. E important să fii încă în elită, asta a fost important aici. Trebuie să avem o privire de ansamblu şi să vedem unde ne aflăm.

Să ne batem pe medalia de aur, nu e realist. Suntem la final de contract, decizia nu ne aparţine nouă, ci federaţiei" - Robert Licu.

De știut:

  • În urma eșecului cu Olanda, România a încheiat Euro 2020 pe locul 12, aceasta fiind cea mai slabă clasare din istoria participărilor la turneul final european.

Rezultatele României la CE:

România - Germania 19-22

România - Polonia 28-24

România - Norvegia 20-28

România - Croația 20-25

România - Ungaria 24-26

România - Olanda 24-35.