Selecţionerul naţionalei feminine de handbal a României, Bogdan Burcea, a declarat după înfrângerea suferită în faţa Ungariei (24-26), la EURO 2020, că trebuie să avem grijă de viitorul echipei reprezentative.

Bogdan BurceaFoto: Bo Amstrup / AFP / Profimedia

"Trebuie să avem grijă de viitorul nostru şi de prezenţa la turneul preolimpic", a spus Burcea, potrivit site-ului FRH.

"Mergem mai departe, trebuie să continuăm. Mâine e alt meci, sperăm să avem mai mult noroc. Va fi greu, pentru că nu avem zi de pauză, este un program greu pentru jucătoare, acum, la final de turneu. Sper ca toate să termine cu bine turneul. Cât despre program, poate că nu este cea mai bună decizie care s-a luat pentru sportivi", a mai spus Burcea după meciul pierdut în faţa Ungariei.

România a avut mari probleme pe faza de atac, cu un procentaj de doar 53% reuşită la aruncări şi 15 mingi pierdute în meciul cu Ungaria. România va încheia pe ultimul loc (şase) în a doua grupă principală, aceasta fiind cea mai slabă evoluţie a naţionalei noastre de la ediţia din 1998, când s-a clasat pe 11, transmite Agerpres.

Cea mai bună jucătoare a echipei României în meciul cu Ungaria a fost pivotul Lorena Ostase, care a marcat opt goluri: "Am dorit tare mult să câştigăm, s-a văzut pe teren, dar ele au fost mai norocoase decât noi în unele momente ale jocului. Vom vedea ce va fi, sperăm să jucăm mai bine contra Olandei''.

Portarul Ana Măzăreanu a avut o evoluţie bună când a intrat, pe finalul meciului: ''Ne-am dorit foarte mult să câştigăm acest meci. Ne-am pregătit foarte bine, dar am făcut foarte multe greşeli şi asta a contat foarte mult în final. Mâine (marţi, n. red.) e un alt meci, vrem să ne odihnim şi să câştigăm.''

Autoarea unui gol în partida cu Ungaria, Ana Maria Iuganu, a declarat, la rândul său: "A fost un meci greu, am întâlnit un adversar dificil. Ne-am pregătit, însă nu am avut noroc, am ratat multe lovituri şi suntem dezamăgite de acest rezultat, dar trebuie să uităm pentru că avem foarte puţin timp de recuperare şi mâine (marţi, n. red.) trebuie să fim gata pentru întâlnirea cu Olanda".

Naţionala României a fost învinsă de echipa Ungariei cu scorul de 26-24 (13-14), luni seara, la Kolding, într-un meci din Grupa principală II a Campionatului European de handbal feminin - EHF EURO 2020 din Danemarca.

România va juca marţi ultimul său meci la EURO 2020, contra Olandei, de la ora 17:00.