​Reprezentativa Croației a reușit surpriza zilei la Campionatul European de handbal feminin din Danemarca, după ce s-a impus, scor 24-22, în fața Ungariei (Grupa C). În Grupa A, selecționatele Franței și Danemarcei au obținut victorii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rezultatele înregistrate vineri:

  • Grupa A

Franţa vs Muntenegru 24-23

Danemarca vs Slovenia 30-23

  • Grupa C

Ungaria vs Croaţia 22-24

Meciul Olanda vs Serbia, din grupa C, a fost amânat cu o zi, după ce în naţionala Serbiei s-a înregistrat un caz de Covid-19 şi este nevoie de o testare suplimentară în dimineaţa zilei de sâmbătă, potrivit News.ro.

Tricolorele au avut zi de pauză, iar sâmbătă, de la ora 17:00, vor întâlni Polonia, în grupa D. În prima dispută a grupei, România a cedat cu Germania, scor 19-22 (10-13).

Cum arată grupele:

A: Franța, Danemarca, Muntenegru, Slovenia

B: Rusia, Suedia, Spania, Cehia

C: Olanda, Ungaria, Serbia, Croația

D: România, Norvegia, Germania, Polonia.

Sistemul de joc

Primele trei clasate din cele 4 grupe se vor califica în Grupele Principale, fază a competiției unde se va ajunge cu punctele acumulate cu celelalte două naționale calificate din grupa preliminară.

Vor fi două Grupe Principale (de câte șase echipe), iar din acestea vor merge în semifinale primele două clasate.

Dacă va obține calificarea din Grupa D, România va face parte din Grupa Principală II, acolo unde vor veni și echipele din Grupa C (Olanda, Ungaria, Serbia, Croația - primele trei clasate).

Campioana europeană va obţine calificarea directă la CE 2022, iar primele patru clasate vor fi, de asemenea, calificate la Campionatul Mondial 2021.

Rezumul partidei dintre Ungaria și Croația:

Rezumatul partidei dintre Franța și Muntenegru: