România a debutat cu stângul la CE de handbal feminin din Danemarca, fetele noastre fiind învinse de Germania, scor 22-19. Selecționerul Bogdan Burcea a vorbit despre meciul cu nemțoaicele.

Bogdan BurceaFoto: Bo Amstrup / AFP / Profimedia

"Sunt recunoscător pentru modul în care fetele au ales să lupte până la final. Cu puţin mai mult noroc în unele momente, rezultatul ar fi putut fi mai bun pentru noi. Dar, în această clipă, Germania este echipa care a meritat să câştige" - Bogdan Burcea, citat de FRH.ro.

Ce spune Yuliya Dumanska, evidențiata României

"Felicitări Germaniei! Ele au făcut mai puţine greşeli decât noi, de aceea au câştigat. A fost un meci greu pentru ambele echipe. Echipa României a luptat azi şi va lupta şi în următoarele două meciuri" - Yuliya Dumanska.

"Sperăm ca la următoarea partidă să avem un parcurs cât mai bun, să începem bine meciul, pentru că azi am avut un început destul de greu şi, până ne-am revenit, a trebuit să tragem puţin de noi" - Andreea Popa, cea mai tânără componentă a naţionalei României.

"La începutul meciului, am fost prea rezervate şi sunt puţin supărată, dar am încredere în echipă şi cred că vom face meciuri mai bune în continuare" - Lorena Ostase, pivotul naționalei României.

"Din păcate, nu a fost un meci aşa cum ne-am fi dorit noi. La finalizare a fost o mare problemă. Sperăm ca, până la următorul meci, să remediem acest lucru. Sperăm ca la antrenamentele pe care le mai avem până atunci să punem la punct tot ce mai trebuie.

Era un meci important pentru moralul nostru, dar, din păcate, nu am reuşit să câştigăm. Sperăm să câştigăm ambele meciuri rămase şi să aducem cât mai multe puncte" - Nicoleta Dincă.

CE Handbal (f): România vs Germania 19-22 / Eliminările, erorile și debutul cu stângul

Rezultatele zilei:

România - Germania 19-22

Norvegia - Polonia 35-22

Clasament:

1 Norvegia 2 (35-22)

2 Germania 2 (22-19)

3 România 0 (19-22)

4 Polonia 0 (22-35).

Programul României la Euro:

România vs Germania 19-22

România vs Polonia (5 decembrie, ora 17:00)

România vs Norvegia (7 decembrie, ora 21:30).

*Duelurile vor fi în direct pe Digisport, Telekom și Look Sport și LiveText pe HotNews.ro.

Sistemul de joc

Primele trei clasate din cele 4 grupe se vor califica în Grupele Principale, fază a competiției unde se va ajunge cu punctele acumulate cu celelalte două naționale calificate din grupa preliminară.

Vor fi două Grupe Principale (de câte șase echipe), iar din acestea vor merge în semifinale primele două clasate.

Dacă va obține calificarea din Grupa D, România va face parte din Grupa Principală II, acolo unde vor veni și echipele din Grupa C (Olanda, Ungaria, Serbia, Croația - primele trei clasate).