Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin, Bogdan Burcea, a declarat că România poate învinge orice reprezentativă la Campionatul European (Danemarca, 3-20 decembrie) dacă îşi face jocul, el precizând că adversarele cele mai importante ale jucătoarelor sale vor fi ele însele.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spune selecționerul Burcea

"Dacă suntem calmi şi ne facem jocul, atât cel ofensiv, cât şi defensiv, avem şanse împotriva oricărei echipe. Noi suntem cel mai important adversar al nostru. Dacă ieşim bine din grupă, orice se poate când vine vorba de medalii. Cel mai important este primul meci, cel cu Germania" - Bogdan Burcea.

Grijă mare la Covid-19

El a menţionat că jucătoarele trebuie să fie extrem de atente în perioada care urmează pentru a nu se infecta cu coronavirus şi a rata participarea la Campionatul European.

"Trebuie să ţinem totul sub control, să avem o evidenţă strictă, facem raportări din 3 în 3 zile. Avem câteva fete care nu au fost infectate şi trebuie să ne protejăm cât de mult se poate. La acest turneu final, în condiţiile date, este nevoie de fiecare sportiv... cele care sunt pe lista de 35 trebuie să fie pregătite să vină să susţină naţionala, putem apela oricând la ele pentru că se pot ivi probleme" - Bogdan Burcea.

De altfel, din cauza pandemiei de coronavirus Bogdan Burcea nu a apucat să debuteze, deşi a fost instalat în funcţie în luna ianuarie, prima sa partidă urmând a fi cea cu Germania, de la Campionatul European.

Gluma zilei: Selecționerul este neînvins de când a venit la prima reprezentativă

"Mai în glumă, mai în serios, îi spuneam lui Robert (n.r. - secundul Robert Licu) că suntem singurii antrenori din istorie neînvinşi anul acesta. Aşteptăm din primăvară să debutăm, ne doream foarte tare să jucăm şi la preolimpic, să fim prezenţi la competiţii. Sperăm să debutăm cu bine pentru România", a precizat Burcea.

Handbalista Eliza Buceschi, revenită la lot după ce mai bine de jumătate de an a fost suspendată în urma cazului de dopaj de la Corona Braşov, speră la o medalie la CE.

Ce crede handbalista Eliza Buceschi

"Sunt multe jucătoare noi, antrenor nou, dorinţa noastră de a face un rezultat mare împreună cred că este atuul nostru. O medalie ar fi ceva senzaţional.

Nu ştiu ce nebunie aş face dacă aş lua medalie, cu siguranţă nu aş vrea vacanţă că am avut una foarte lungă, iar cel mai mult îmi doresc să fiu pe teren. Nu mai este vorba doar despre handbal, sunt mulţi alţi factori care vor conta.

Este important să ne protejăm, să fim sănătoase. Este greu cu testele, dar este un rău necesar. Nu va fi ca în alţi ani, nu putem vorbi despre anumite jucătoare, situaţia se schimbă de la zi la zi", a afirmat Eliza Buceschi.

Campionatul European de handbal feminin, programat între 3 şi 20 decembrie, se va desfăşura în Danemarca după retragerea Norvegiei, care ar fi trebuit să fie a doua gazdă a competiţiei. Norvegia a anunţat că renunţă la organizare din cauza constrângerilor sanitare legate de pandemia de coronavirus.

Echipa naţională a României face parte din Grupa D alături de Norvegia, Germania şi Polonia, la Campionatul European de handbal feminin - EHF EURO 2020.

Partidele României vor avea loc în oraşul Kolding, transmite Agerpres.

Cum arată grupele:

A: Franța, Danemarca, Muntenegru, Slovenia

B: Rusia, Suedia, Spania, Cehia

C: Olanda, Ungaria, Serbia, Croația

D: România, Norvegia, Germania, Polonia.