Naţionala feminină de handbal a Muntenegrului s-a despărţit de perechea de antrenori compusă din principalul suedez Per Johansson şi secundul român Adrian Vasile, iar în funcţia de selecţioner a fost numit danezul Kim Rasmussen, a anunţat, luni, federaţia de la Podgorica.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Mulţumesc Muntenegru!!! Trei ani pe care mi-i voi reaminti ca fiind o experienţă impresionantă. Am învăţat enorm în clipele petrecute împreună! Nimeni nu poate crede că viaţa în Balcani e plictisitoare.

Să pot lucra cu această echipă şi alături de @perglobe (Per Johansso, n. red.) mi-a dat ultimul stimul de care aveam nevoie să pot face următorul pas în carieră! Cu siguranţă, la trecerea timpului, vom avea ce povesti. Poate despre asta este vorba în linii mari'', a scris Adrian Vasile, antrenorul principal al echipei CSM Bucureşti, pe Facebook.

Kim Rasmussen (48 ani) a antrenat-o pe CSM Bucureşti, cu care a câştigat Liga Campionilor în 2016. El a mai pregătit echipele Poloniei şi Ungariei, iar ultima oară a antrenat echipa poloneză MKS Lublin.

Muntenegru face parte din Grupa A la EURO 2020 (3-20 decembrie), alături de Franţa, Danemarca şi Slovenia.

Muntenegru este una dintre adversarele României la turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, pe care îl va găzdui în perioada 19-21 martie 2021. La turneu mai participă Norvegia şi Kazahstan, primele două clasate urmând să obţine biletele pentru Tokyo, transmite Agerpres.