EHF a anunţat, luni, că ediţia 2020 a Campionatului European de handbal feminin, competiţie la care este calificată şi România, nu va mai avea loc în Norvegia.

CE Handbal feminin 2020Foto: Wikipedia

"Federaţia Europeană de Handbal regretă foarte mult decizia guvernului norvegian şi impactul pe care l-a avut asupra Federaţiei Norvegiene de Handbal de a nu putea găzdui EHF EURO 2020. Se caută alternative cu Asociaţia Daneză de Handbal şi informaţii suplimentare vor fi publicate cel târziu marţi", a precizat EHF, conform News.ro.

Premierul norvegian Erna Solberg a declarat, vineri, pentru NTB, că există "multe semne" că va fi dificil ca ţara sa să găzduiască Campionatul European de handbal feminin, în decembrie, din cauza pandemiei de coronavirus.

"Lucrăm să răspundem la întrebarea dacă este posibil chiar să avem un record (n.r. -de infectări) pentru un eveniment atât de mare. Există multe semne că acest lucru ar putea fi dificil, înregistrarea unui record când atât de mulţi oameni vin şi afectează atât de mulţi oameni", a spus premierul.

Autorităţile norvegiene se tem în principal de posibilitatea ca în ţara lor să vină numeroase persoane infectate cu noul coronavirus din statele participante, mai mult decât de situaţia locală.

Naţionala României era repartizată la Trondheim (Norvegia), în Grupa D, şi ar trebui să joace cu Germania (la 3 decembrie), cu Polonia (la 5 decembrie) şi cu Norvegia (la 7 decembrie).

Norvegia găzduia două grupe din runda preliminară, una din runda principală, semifinalele şi finala. Celelalte meciuri erau programate în Danemarca.

Turneul final european va avea loc în perioada 3-17 decembrie 2020.

Cum arată grupele:

A: Franța, Danemarca, Muntenegru, Slovenia

B: Rusia, Suedia, Spania, Cehia

C: Olanda, Ungaria, Serbia, Croația

D: România, Norvegia, Germania, Polonia.