Ediţia 2020-2021 a campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA) va debuta pe 22 decembrie, fiecare echipă urmând să dispute 72 de meciuri, sub parametrii financiari din sezonul trecut, a anunţat luni seara conducerea NBA, în cadrul unui acord cu asociaţia jucătorilor, informează agenţia DPA.

NBA, logoFoto: nba.com

S-a stabilit, totodată, ca negocierile cu jucătorii liberi să debuteze pe 20 noiembrie, la două zile după încheierea viitorului draft, contractele putând fi semnate începând din 22 noiembrie. Antrenamentele colective urmează să fie reluate la începutul lunii decembrie.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii după finalizarea negocierilor, cele două părţi s-au înţeles în privinţa unui plafon salarial de 109,140 milioane dolari, în timp ce pragul impozitării de lux va fi de 132,627 milioane dolari, aceleaşi sume ca şi în sezonul trecut.

Acordul semnat luni seara urmează să fie votat de către Consiliul guvernatorilor ligii nord-americane de baschet.

Ediţia trecută din NBA a fost suspendată între 11 martie şi 30 iulie din cauza pandemiei de coronavirus, înainte de a fi reluată într-o "bulă" securizată la complexul Disney World din Orlando (Florida), cu participarea a 22 dintre cele 30 de echipe angrenate în campionat, fără spectatori şi cu respectarea unor măsuri stricte de securitate.

Echipa Los Angeles Lakers a cucerit cu această ocazie cel de-al 17-lea titlu de campioană din istoria sa, egalând recordul deţinut de Boston Celtics, după ce a învins-o în finală, scor 4-2, pe Miami Heat, informează Agerpres.