​Părinții lui Emanuel Cățe (București, 1997) au fost hărțuiți de numeroase cluburi europene de prestigiu în încercarea de a le recruta fiul, de la vârsta de 14 ani.

Baschetbalistul Emanuel CățeFoto: fiba.com

Dar nu au putut sa reziste până la a șaisprezecea aniversare a sa. După ce a participat la un campionat european, Real Madrid l-a remarcat și l-a invitat câteva zile la o pregătire în capitala Spaniei.

Acolo, părinții săi au verificat că sunt îndeplinite toate condițiile pentru a-l lăsa să plece și astfel a început călătoria care l-a făcut să crească personal și profesional, cu pași mari.

Cățe a profitat de această oportunitate. A jucat alături de Luka Doncic, vedeta din Dallas Mavericks, cu care a câștigat turneul european Adidas Next Generation Under18.

Integrarea a fost dificilă la început din cauza faptului că nu cunoștea bine limba spaniolă, recunoaște, dar s-a adaptat rapid datorită colegilor săi.

Desigur, îi este dor de prietenii săi din România și, mai ales de toate, de glume în română. În 2018, UCAM Murcia a fost primul care l-a contactat pe pivot, pentru a semna.

Decizia a fost imediată: își dorea tare mult să joace în prima divizie spaniolă. De atunci, Cățe trăiește cel mai bun moment al carierei sale, dar cele mai mari succese ale sale încă urmează să vină.