​Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti a suferit sâmbătă, în deplasare, prima înfrângere din grupa A a Ligii Campionilor, scor 25-30 (12-14), cu formaţia norvegiană Vipers. Cristina Neagu a absentat, fiind în izolare, după testarea pozitivă la Covid-19, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Principalele marcatoare pentru CSM Bucureşti au fost Lazovici 7 goluri, Pintea 7, Martin 6.

Din lotul CSM a absentat chiar căpitanul Cristina Neagu, aflată în izolare după testarea pozitivă la Covid-19.

Vipers devine liderul grupei A, cu 6 puncte, în timp ce CSM Bucureşti rămâne cu 4.

În primele partide, CSM Bucureşti a învins Metz, cu 31-26, şi Team Esbjerg, cu 30-29, având amânat şi meciul cu Rostov-Don din etapa a III-a, din cauza cazurilor de coronavirus din lotul formaţiei ruse.

În etapa a IV-a a grupei A, tot sâmbătă, Metz – Krim 33-27, iar duminică se vor juca SG BBM Bietigheim – Rostov şi Team Esbjerg – FTC Budapesta.

În etapa viitoare, CSM Bucureşti va juca pe teren propriu, în 18 octombrie, cu FTC Budapesta.

Situaţia pandemică este cea care a amânat şi meciul de duminică, dintre SCM Râmnicu Vâlcea – Podravka, judeţul Vâlcea fiind considerat, conform DSP, în zona roşie de focare.

Meciurile din faza grupelor se vor derula până în 14 februarie 2021, când primele două clasate se vor califica în sferturile de finală. Echipele de pe locurile 3-6 vor juca play-off, pentru celelalte patru locuri disponibile, în sistem eliminatoriu, în 6-7 martie şi 13-14 martie 2021.

Sferturile de finală sunt programate în 3-4 aprilie şi 10-11 aprilie, iar Turneul Final Four, în 29-30 mai 2021, la Budapesta.

SCM Râmnicu Vâlcea a fost acceptată direct în Liga Campionilor, iar CSM Bucureşti a primit wild-card.

Deţinătoarea trofeului este Gyor ETO.