​Los Angeles Lakers a învins cu scorul de 102-96 formaţia Miami Heat, marţi seara, în cel de-al patrulea meci al finalei ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA) şi mai are nevoie de o singură victorie pentru a cuceri primul său titlu de campioană după o aşteptare de un deceniu.

NBA, logoFoto: nba.com

Vedetele californienilor, LeBron James şi Anthony Davis, au făcut şi de această dată diferenţa, ultimul fiind autorul unui coş de trei puncte cu doar 40 de secunde înainte de final, care a asigurat practic succesul echipei sale.

"King James" a înscris 28 de puncte pe parcursul acestui meci, în care a mai reuşit 12 recuperări şi 8 assist-uri, în timp ce Davis a fost autorul a 22 de puncte, 9 recuperări şi 4 pase decisive. De la învingători s-au mai evidenţiat Kentavious Caldwell-Pope (15 puncte) şi Danny Green (10 puncte), ultimul remarcându-se şi prin jocul foarte bun în defensivă, informează Agerpres.

Starul lui Miami Heat, Jimmy Butler, nu a mai putut să repete "tripla-dublă" din meciul precedent, câştigat de gruparea din Florida, încheind partida de marţi cu 22 puncte, 10 recuperări şi 9 assist-uri.

Cel de-al cincilea meci al finalei NBA se va disputa vineri seara, tot în "bula" securizată de la Disney World, care a găzduit faza finală a actualului sezon din NBA.

LeBron James şi colegii săi speră ca la încheierea acestui joc să poată sărbători al 17-lea titlu de campioană din istoria lui Los Angeles Lakers, pentru a egala astfel recordul deţinut de rivala Boston Celtics.

Lakers conduce, însă, autoritar în privinţa numărului de finale disputate în istoria sa (33), urmată la mare distanţă de Boston Celtics (21).

Aici poți vedea un rezumat al meciului patru dintre Los Angeles Lakers și Miami Heat.