​CS Dinamo Bucureşti a fost repartizată în Grupa B a competiţiei masculine de handbal EHF European League, alături de USAM Nîmes Gard (Franţa), Tatran Presov (Slovacia), Fuchse Berlin (Germania), Sporting Lisabona (Portugalia) şi Kristianstadt (Suedia), potrivit tragerii la sorţi efectuate vineri, la Viena, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

În prima etapă, Dinamo o va întâlni pe teren propriu pe Sporting Lisabona, pe 20 octombrie.

Dinamo a intrat direct în grupe, iar Sporting a trecut de HC Dobrogea Sud în turul al doilea preliminar, după 27-27 la Constanţa şi 22-21 la Lisabona.

În ediţia trecută a Ligii Campionilor, Dinamo a eliminat-o pe Sporting în play-off, după 26-25 la Lisabona şi 26-24 la Bucureşti, calificându-se în premieră în optimile de finală, dar restul sezonului a fost anulat din cauza pandemiei.

USAM Nîmes Gard şi Tatran Presov au fost şi ele calificate direct în grupe.

Dinamo şi Tatran şi-au împărţit victoriile în ediţia 2005-2006 a Ligii Campionilor, 28-24 pentru Dinamo şi 30-25 pentru slovaci.

Fuchse Berlin a cucerit de două ori Cupa EHF (2015, 2018), iar în sezonul 2018-2019 a jucat finala. În turul al doilea preliminar al EHF European League, echipa germană a trecut de formaţia maghiară HEDO-B. Braun Gyongyos, după 25-23 şi 36-24.

Şi suedezii de la IFK Kristianstad au obţinut două victorii în faza anterioară cu KS Azoty-Pulawy SA (Polonia), 25-24 şi 24-22.

Dinamo i-a înfruntat pe scandinavi în ediţia trecută a Ligii Campionilor, câştigând la Bucureşti, cu 28-25, şi remizând în Suedia, 29-29.

Tragerea la sorţi a grupelor competiţiei masculine de handbal EHF European League fusese programată joi, dar a fost amânată cu o zi din cauza unei infectări cu coronavirus.

''Miercuri seara, Federaţia Europeană de Handbal a fost informată că suspiciunea de infectare existentă la personalul furnizorului tehnic al EHF, responsabil pentru producerea tragerii la sorţi a grupelor EHF European League, a fost confirmată'', a anunţat EHF.

În urma consultărilor a reieşit că este necesar ca o serie de persoane să fie supuse unui test COVID-19, iar personalul necesar nu a putut fi înlocuit în timpul scurt pentru o producere a tragerii la sorţi într-un mediu sigur.