​CSM Bucureşti, ocupanta locului doi în Liga Naţională, nu apare pe lista cluburilor care au cerut wild card pentru Liga Campionilor, în sezonul 2020/2021, dată publicităţii, miercuri, de EHF.

HotNews.roFoto: Hotnews

De prezenţa în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor sunt sigure nouă echipe, între care SCM Râmnicu Vâlcea, care a ocupat loul I în momentul întreruperii competiţiei interne, din cauza pandemiei de coronavirus.

Au cerut wild card pentru LC şase formaţii şi promovarea într-o competiţie superioară, tot LC, alte cinci formaţii. Între acestea nu se regăseşte CSM Bucureşti, potrivit anunţului de pe pagina de Facebook a EHF.

În schimb, la masculin, Dinamo Bucureşti, care a încheiat în postura de lider, în momentul la care FR Handbal a suspendat competiţia din cauza pandemiei Covid-19, apare pe lista cluburilor care au cerut "upgrade" de la European Handball League la Liga Campionilor.

EHF va stabili cluburile care vor primi wild card până la 19 iunie.

Federaţia Română de Handbal a decis, în 18 mai, să nu acorde titlurile de campioană în acest sezon în Liga Naţională masculină şi feminină.

Competiţiile, întrerupte în luna martie de pandemia de coronavirus, nu s-au mai reluat. Astfel, la feminin, SCM Râmnicu Vâlcea (18 meciuri) şi CSM Bucureşti (17) au încheiat în această ordine pe primele două locuri, la egalitate de puncte, 43, despărţite fiind de golaveraj, stabilindu-se ca SCM Râmnicu Vâlcea să reprezinte România în LC. CSM Bucureşti avea posibilitatea de a solicita o invitaţie la competiţia majoră de pe continent, transmite News.ro.