Documentarul "The Last Dance" a produs multă vâlvă în lumea baschetului, Michael Jordan reușind să-l transforme în contestatar pe cel mai important coechipier al său din perioada magică de la Chicago Bulls, Scottie Pippen.

Michael Jordan si Scottie PippenFoto: Captura YouTube

Om de bază în echipa câștigătoare a lui Bulls, Pippen s-a arătat "dezamăgit" și "atât de nervos" după ce a vizionat documentarul "The Last Dance" al celor de la ESPN.

Marele Jordan spune în episodul al doilea al documentarului că Scottie a fost egoist. Motivul: a întârziat o intervenție chirurgicală la gleznă până chiar în debutul sezonului 1997-1998, acest lucru obligându-l să rateze două luni importante (din cauza unei dispute contractuale cu managerul general Jerry Krause).

De asemenea, Jordan l-a arătat cu degetul pe coechipierul său pentru meciul 7 al finalei Conferinței de Est din 1990, unul pierdut împotriva celor de la Detroit Pistons.

Dezamăgirea lui Scottie Pippen vine la puțin timp după ce un alt coechipier din perioada de glorie de la Chicago Bulls, Horace Grant, l-a criticat dur pe Michael Jordan despre care a spus, printre altele, că este "un turnător nenorocit".

Michael Jordan, fostul mare baschetbalist din NBA, a stârnit un val de reacţii după ce a lansat documentarul „The Last Dance”, în care vorbeşte despre ultimul lui sezon la echipa Chicago Bulls, în perioada 1997-1998. În acel an, Jordan & Co. au câştigat al şaselea titlu din NBA.

Născut pe 25 septembrie 1965, Scottie Pippen a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai celor de la Chicago Bulls. Fostul baschetbalist a participat activ la cele șase titluri câștigate de Bulls în perioadele 1991-1993 și 1996-1998.