Jucătorii din NBA îşi pot relua antrenamentele individuale de la 1 mai, cu condiţia ca statul în care se află gruparea să permită acest lucru, informează lesoir.be.

NBA, logoFoto: nba.com

Baschetbaliştii pot folosi infrastructura cluburilor. Această măsură nu este în vederea reluării iminente a competiţiei, ci o consecinţă a relaxării restricţiilor, a precizat Los Angeles Times.

Restricţiile din statul Georgia au fost ridicate pentru centrele de fitness şi sălile de gimnastică, iar Oklahoma ar putea face acelaşi lucru săptămâna viitoare. Statul Texas ar putea de asemenea să deschidă sălile de sport în curând.

NBA ar prefera ca jucătorii să se antreneze în medii controlate, cum ar fi centrele de pregătire ale cluburilor, decât în alte săli de sport.

Echipele NBA din aceste state (Atlanta, Oklahoma City, Houston, Dallas, San Antonio) ar putea astfel să beneficieze de un avantaj faţă de formaţiile din statele cele mai lovite de pandemia Covid-19, în special faţă de cele din California (LA Lakers, LA Clippers, Golden State şi Sacramento), unde este impusă izolarea la domiciliu pentru o perioadă nedeterminată.

Campionatul NBA a fost întrerupt în martie, din cauza pandemiei de coronavirus, informează News.ro.

LeBron James se pregătește în izolare: