​Campioana României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, a transmis, vineri, după ce EHF a anunţat anularea optimilor Ligii Campionilor, fază în care adversara era PSG, că ”visul de a disputa un meci uriaş a fost spulberat”. Şi antrenorii naţionalelor României au transmis mesaje prin intermediul FRH. Fetele merg direct la CE2020, iar băieţii ratează şansa spre CM2021, după anularea calificărilor, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Handbal a decis astăzi finalizarea sezonului 2019-2020 al EHF Champions League direct cu disputarea Turneului Final4, anulând practic optimile şi sferturile de finală. Astfel, visul nostru de a disputa un meci uriaş cu PSG a fost spulberat.

Rămânem cu amintirile unui sezon superb, pe care l-am încheiat neînvinşi şi cu speranţa că anul viitor ne vom reîntâlni cu elita handbalului european în cea mai importantă competiţie de club din lume. Mulţumim tururor celor care au fost alături de noi în acest sezon al EHF Champions League, sponsori, parteneri, prieteni, dar mai ales suporterilor noştri minunaţi!”, a transmis Dinamo Bucureşti.

La rândul său, antrenorul naţionalei feminine, Bogdan Burcea, a precizat: ”Am primit cu bucurie decizia forului continental şi anume că echipa naţională feminină este calificată direct la Campionatul European din decembrie, din Norvegia şi Danemarca.

Vom avea o toamnă plină din punct de vedere al competiţiilor intercluburi, atât pe plan intern, cât şi european. Putem urmări în toată această perioadă sportivele care sunt în atenţia noastră pentru convocarea la naţională, obiectivul fiind desigur o selecţie cât mai bună pentru turneul final continental”.

La polul opus, antrenorul naţionalei masculine, Rareş Fortuneanu, spune că este o decizie frustrantă, dar care trebuie respectată.

”Decizia forului a fost de a anula cele două baraje şi de a califica direct Ungaria la Campionatul Mondial, datorită rankingului. Este o decizie care nu ne dă dreptul să ne apărăm şansele pe teren, o decizie frustrantă şi nedreaptă, dar care trebuie respectată. Ne ambiţionează şi ne face să revenim mai puternici şi mai determinaţi să ne calificăm la Campionatul European din 2022”, a spus el.

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a anunţat, vineri, măsuri drastice în privinţa cupelor europene şi a meciurilor în care sunt angrenate echipele naţionale în acest an, măsuri luate în contextual răspândirii pandemiei Covid-19 la nivel continental.

Naţionala de handbal feminin a României este calificată direct la turneul final al CE2020.