Federaţia Română de Rugby anunţă că şi-a depus oficial candidatura pentru a organiza, în premieră, Campionatul Mondial U20 ediţia 2022, cea de-a doua competiţie ca importanță după Cupă Mondială de rugby.

World RugbyFoto: world.rugby

Nouă Zeelandă, Africa de Sud, Australia, Franţa, Anglia, Irlanda sunt câteva dintre cele mai importante echipe care vor putea fi urmărite de către fanii sportului. Campionatul Mondial U20 reprezintă eşalonul de elită al acestei categorii de vârstă.

În aceste zile, FRR a primit din partea Guvernului României şi a Ministerului Tineretului şi Sportului o scrisoare de garanţie, prin care este susţinută oficial candidatura României, primind astfel asigurări că se vor face toate eforturile pentru a sprijini organizarea acestui eveniment sportiv la standardele internaţionale solicitate.

În urmă cu doi ani, România găzduia în premieră, la Bucureşti, pe Stadionul Arcul de Triumf, World Rugby U20 Trophy, a doua competiţie valorică din lume la această categorie de vârstă. La această competiţie au participat România, Samoa, Fiji, Namibia, Uruguay, Portugalia, Hong-Kong şi Canada, trofeul revenind echipei Fiji ce a învins în finală Samoa, 58-8.

În ce priveşte World Rugby U20 Trophy, România a primit din partea World Rugby cel mai mare punctaj legat de organizarea turneului din întreaga istorie a competiţiei, stabilind astfel un nou standard organizatoric, susține News.ro.