​Zeci de handbalişti şi antrenori români şi străini din Liga Naţională s-au alăturat campaniei derulate pe Facebook de CSU Suceava, care adună fonduri pentru spitalul din oraş, prin licitaţii de tricouri. Din lumea fotbalului au donat tricouri Mirel Rădoi, Ianis Hagi, Nicolae Dică şi Dorin Goian, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Campania a fost lansată zilele trecute, prin antrenorii echipei sucevene de handbal, Adrian Chiruţ şi Iulian Andrei.

În scurt timp, numeroşi sportivi din echipele naţionale de handbal şi nu numai s-au alăturat iniţiativei. Printre cei care au donat tricouri pentru licitaţie se numără handbalistele Cristina Neagu, Iulia Dumanska, Valentina Elisei Ardean, dar şi Mihai Popescu, Cristi Fenici sau Valentin Ghionea.

Antrenori, sportivi şi conducători de cluburi au pus la bătaie tricouri de club sau purtate la echipele naţionale cu scopul declarat de a spijini astfel Spitalul Judeţean din Suceava prin fondurile obţinute.

Fiecare tricou donat a plecat în licitaţie de la suma de 150 de lei, timp de şapte zile, pe pagina de Facebook a clubului CSU Suceava. Sâmbătă cel ”râvnit” este cel al vedetei handbalului european Nikola Karabatici, 1.100 de lei.

Nici lumea fotbalului nu a rămas datoare. Astfel, Nicolae Dică şi Ianis Hagi au donat tricouri ale echipei naţionale, care valoarează sâmbătă 500, respectiv 600 de lei, iar unul al lui Mirel Rădoi a ajuns la 800 de lei.

Plata pentru tricourile licitate se va face în contul bancar RO20 RZBR 0000 0600 0820 8852, deschis pe numele antrenorului Iulian Andrei.

Licitaţia va continua până în 9 aprilie, la această adresă.