Radu Voina, fost antrenor al naţionalei de handbal feminin a României şi component al generaţiei de campioni mondiali, a declarat, joi, că operația la care a fost supus Cristian Gațu (74 de ani) după ce a suferit un AVC (accident vascular cerebral) a decurs bine.

Cristian Gatu Foto: AGERPRES

Într-o intervenție pentru News.ro, Voina a precizat următoarele:

"În urmă cu câteva minute, el a ieşit din operaţia de la Spitalul Militar (n.r. din Capitală). Nu ştiu prea multe detalii despre ce a fost exact operaţia, dar mi s-a transmis că se simte bine şi se află deja în salon", a declarat Radu Voina.

Conform gsp.ro, fostul mare handbalist a fost supus și la un test pentru coronavirus, iar acesta a ieșit negativ.

Gaţu a fost transportat luni la spital, deoarece nu se simţea bine.

"Am înţeles că nu-şi simte mâna şi piciorul pe partea stângă. A fost dus de urgenţă la spital, iar de ieri se află la Spitalul Militar, unde a fost supus unei tomografii şi se pare că e vorba de un cheag de sânge pe creier", afirmase Voina miercuri.

Născut pe 20 august 1945, Cristian Gațu este unul dintre cei mai buni handbaliști pe care i-a dat țara noastră.

A cucerit două titluri mondiale alături de naționala de handbal a România în anii 1970 și 1974.

De asemenea, și-a mai trecut în CV o medalie de argint la JO din 1976 (Montreal) și una de bronz la JO din 1972 (Munchen).

Pe lângă cele două titluri mondiale, a mai cucerit alături de România o medalie de bronz la Mondialul din 1967, găzduit de Suedia.

A fost președinte al Federației Române de Handbal între 1996 și 2014. A mai câștigat în carieră Cupa Campionilor Europeni alături de Steaua în 1977.