CSM București a anunțat într-un comunicat de presă că își suspendă activitatea sportivă din cauza pandemiei de coronavirus cu care se confruntă omenirea în această perioadă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce înseamnă acest lucru pentru sportivi

Sportivii clubului CSM București vor primi 75% din câștigul salarial brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020.

Perioadă critică și la echipa de handbal feminin

Conform Digisport, jucătoarele de la echipa feminină de handbal nu și-ar mai fi primit salariile în ultimele trei luni de zile. Renumerația pe o lună de zile variază la echipă între 800 de euro (Bianca Marin) și 17.500 de euro (Cristina Neagu).

Bugetul echipei este de aproximativ 3 milioane de euro, aproape jumătate din cât are întreg clubul CSM București.

Comunicatul complet al CSM București:

"Clubul Sportiv Municipal București traversează cea mai dificilă perioadă din istoria sa, situație în care se află și celelalte structuri sportive din România și din întreaga lume. Pandemia de COVID-19 a dat peste cap strategiile tuturor, atât la nivel individual, cât și colectiv.

Ca urmare a amânării pe termen nelimitat a tuturor competițiilor sportive, hotărâri luate de federațiile de specialitate, Clubul Sportiv Municipal București a întrerupt activitatea tuturor secțiilor, sănătatea sportivilor și iubitorilor de sport, a noastră, a tuturor, fiind pe primul loc.

Am dori să vă informăm că, având în vedere Ordonanțele militare nr. 1 și 2/2020, prin care se suspendă, printre altele, activitatea sportivă, suntem obligați de Ordonanța 30/2020 (articolul XV, alineatul 2) să suspendăm contractele de activitate sportivă pe durata stării de urgență.

Participanții la activitatea sportivă beneficiază pe durata suspendării contractelor de activitate sportivă de o indemnizație de 75 la sută din drepturile în bani aferente activității sportive prestate, dar nu mai mult de 75 la sută din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 (număr 6/2020).

Decizia va fi suspendată în momentul în care oficialitățile vor ridica starea de urgență. Să sperăm că acest lucru se va petrece cât mai repede posibil.

Trebuie să avem răbdare și înțelegere, trebuie să dăm dovadă de maturitate, de solidaritate și, suntem siguri, vom ieși învingători și din această teribilă încercare".