Karl-Anthony Towns (24 de ani), jucătorul echipei Minnesota Timberwolves din NBA, a postat pe Instagram un video emoționant prin care încearcă să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește infectarea cu coronavirus. El a dezvăluit că mama sa, testată pozitiv la Covid-19, a fost plasată în comă indusă după ce starea ei de sănătate s-a înrăutățit.

HotNews.roFoto: Hotnews

Towns, care a fost născut și crescut în New Jersey, a spus că ambii părinți nu se simțeau bine săptămâna trecută și amândoi au fost testați pentru COVID-19. Baschetbalistul a precizat că tatăl său, Karl Sr., a fost eliberat din spital și i s-a spus să se autoizoleze și să aștepte rezultatul testului, potrivit ESPN.

În schimb, mama sa, Jacqueline Cruz, se află acum în comă indusă medical, o măsură necesară având în vedere gravitatea stării sale de sănătate. Towns a povestit ce simptome a avut mama sa și avertizează că virusul trebuie luat în serios, fiind mortal.

"Putem învinge asta, dar este serios și trebuie să ne luăm măsuri de precauție.

Împărtășesc povestea mea în speranța că toată lumea rămâne acasă! Avem nevoie de mai multe echipamente și trebuie să ajutăm personalul medical din primele linii. Mulțumesc personalului medical care o ajută pe mama. Sunteți toți adevărați eroi! Rugați-vă pentru noi toți în acest moment dificil", este mesajul care însoțește videoclipul lui Karl-Anthony Towns.

"Mai exact, sora mea i-a spus că (mama) trebuie să fie verificată pentru coronavirus. Nu cred că cineva a înțeles cu adevărat ce a fost, starea de sănătate era în deteriorare. Continua să se înrăutățească și cei din spital făceau tot ce puteau.

Pur și simplu nu se îmbunătățea. Febra nu a scăzut deloc de la 39, poate a coborât la 38 cu medicamente, apoi a crescut imediat în timpul nopții. Era foarte incomod. Starea plămânilor i se înrăutățea, la fel și tusea. Se deteriora. Starea ei se deteriora - și întotdeauna am simțit că următorul medicament va ajuta. Acesta este cel care o va face bine. Acest amestec o va face bine", a povestit Towns.

Towns a spus că s-a aflat tot timpul în contact cu mama sa înainte de a fi plasată în comă indusă.

"Am vorbit cu ea când a mers acolo și i-am spus că o iubesc. În fiecare zi i-am spus mereu cât de mult o iubesc. Ea îmi spunea lucruri pe care nu voiam să le aud - am respins câteva lucruri pe care le spunea pentru că nu era ceva ce vreau să aud. Cel puțin pentru mine și familia mea este dificil de spus. Ea este capul familiei noastre. Ea este șeful", a spus jucătorul echipei Minnesota Timberwolves.

"Se află în comă indusă medical. Din acea zi, nu am mai vorbit cu ea, în mod evident nu am putut comunica cu ea. Tocmai primesc actualizări despre starea ei. Este dur și zi de zi vedem cum evoluează. Suntem pozitivi; Sunt foarte pozitiv. Așa că păstrez puterea pentru toată lumea și familia mea", a precizat baschetbalistul.

Familia mea mi-a spus să fac acest videoclip, astfel încât oamenii să înțeleagă că gravitatea acestei boli este reală. Această boală trebuie luată în serios. Vă rugăm să vă protejați familiile, pe cei dragi, prietenii voștri. Păstrați distanța socială. Vă rugăm să nu stați în locuri cu o mulțime de oameni; asta doar vă sporește șansele de a lua această boală, iar această boală ... este mortală. Este mortal. Și vom continua să luptăm, eu și familia mea vom continua să luptăm cu asta. O să o învingem; vom câștiga", a mai spus Towns.