​Baschetbalista de origine română Sabrina Ionescu, componentă a echipei Oregon Ducks, a fost aleasă de Associated Press cea mai bună jucătoare la nivel de colegiu din SUA, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sabrina Ionescu a fost votată cea mai bună jucătoare a anului de toţi cei 30 de ziarişti ce au participat la ancheta organizată de Associated Press. Din 1995, de când se acordă această distincţie, o singură jucătoare, Breanna Stewart, a mai obţinut toate voturile.

Ionescu, în vârstă de 22 de ani, este primul jucător la nivel de colegiu, atât în baschetul masculin, cât şi în cel feminin, ce reuşeşte 2.000 de puncte, 1.000 de recuperări şi 1.000 de assist-uri.

"Ea poate realiza absolut totul pe teren. A fost liderul desăvârşit", a spus antrenorul lui Oregon Ducks, Kelly Graves, despre eleva sa.

Ionescu, care speră să câştige titlul în National Collegiate Athletic Association (NCAA), are în acest sezon o medie de 17,5 puncte, 9.1 assist-uri şi 8.6 recuperări.

Sportiva născută în localitatea Walnut Creek, din statul California, a ajutat-o pe Oregon să aibă în acest sezon un bilanţ de 31 de victorii şi 2 înfrângeri. Turneul NCAA a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.