​Baschetbalistul Rudy Gobert (Utah Jazz), infectat cu coronavirus, donează jumătate de milion de dolari pentru susţinerea angajaţilor de la arena echipei sale, a oamenilor afectaţi de Covid-19 în Utah şi Oklahoma City şi sistemului sanitar din Franţa, scrie News.ro.

Rudy GobertFoto: nba.com

Potrivit nba.com, 200.000 de dolari vor ajunge la angajaţii part-time de la Vivint Smart Home Arena, care nu pot munci din cauza suspendării sezonului NBA şi amânării altor evenimente.

Gobert va dona şi câte 100.000 de dolari pentru familiile afectate de coronavirus în Utah şi în Oklahoma City. În plus, 100.000 de dolari vor ajunge în Franţa, în sistemul sanitar al ţării baschetbalistului.

“Sunt copleşit de eforturile şi grija oamenilor din întreaga lume faţă de cei afectaţi de Covid-19, în special în Utah şi în Franţa, pe lângă aprecierea mea pentru statul Oklahoma şi pentru felul în care sunt îngrijit aici, şi bineînţeles pentru familia mea Utah Jazz. Aceste donaţii sunt un mic semn de apreciere şi susţinere pentru toţi cei afectaţi şi primul din mulţii paşi pe care îi voi face pentru a încerca să fac diferenţa”, a declarat Rudy Gobert.

La Vivint Smart Home Arena lucrează în mod normal peste 800 de angajaţi part-time. Utah Jazz mai avea zece meciuri în calendar, acasă, înainte de suspendarea sezonului. În plus, patru concerte care ar fi trebuit să aibă loc în arenă în aprilie au fost amânate.

În această săptămână, NBA a anunţat suspendarea sezonului, după ce Rudy Gobert a fost testat pozitiv cu coronavirus. Și Donovan Mitchell, tot de la Utah Jazz, a fost testat pozitiv la COVID-19.