Grecul Giannis Antetokounmpo, starul celor de la Milwaukee, a promis vineri că va dona 100.000 de dolari (90.000 de euro) pentru angajații de la Fiserv Forum (arena în care evoluează Milwaukee Bucks), forțați să intre în șomaj tehnic după suspendarea meciurilor din NBA din cauza coronavirusului, informează AFP.

NBA, logoFoto: nba.com

"Eu și familia mea vom face o donaţie de 100.000 de dolari angajaților de la Fiserv Forum. Putem trece prin asta împreună", a scris Giannis Antetokounmpo, MVP-ul sezonului 2018-2019, pe contul său de Twitter.

"Ceea ce se întâmplă este mai important decât baschetul! În această perioadă dificilă, vreau să ajut oamenii care îmi fac viața mai ușoară, pe cea a familiei mele și pe cea a coechipierilor mei", a mai notat Antetokounmpo.

Persoanele care își desfășoară activitatea la Fiserv Forum, precum și angajații de la celelalte 28 de săli în care joacă echipele din NBA se află în acest moment în șomaj tehnic, iar această situație se va menține atât timp cât competiția va fi suspendată.

Supranumit "Greek Freak", Antetokounmpo este cel de-al doilea mare nume din NBA care oferă sprijin financiar după americanul Kevin Love (Cleveland Cavaliers), care a donat deja 100.000 de dolari pentru a ajuta angajații de la Rocket Mortgage Fieldhouse.

Anterior, alți jucători din NBA și-au arătat solidaritatea față de victimele colaterale ale suspendării activității din NBA. Americanul Blake Griffin (Detroit Pistons) a promis că va acorda aceeași sumă angajaților de la Little Caesars Arena.

De asemenea, tânărul american Zion Williamson (New Orleans Pelicans) s-a angajat să "acopere salariile tuturor angajaților de la Smoothie King Center pentru următoarele 30 de zile".

Mai multe francize, cum ar fi Brooklyn Nets sau Washington Wizards, au anunțat că angajații de la sălile lor vor fi plătiți, în ciuda faptului că meciurile nu se dispută. La rândul său, Mark Cuban, patronul miliardar al echipei Dallas Mavericks, a declarat că franciza sa va stabili un plan de ajutorare pentru a sprijini financiar angajații de la American Airlines Center.

Golden State Warriors, finalista ultimelor cinci sezoane din NBA și campioana din 2015, 2017 și 2018, a anunțat că patronii și jucătorii echipei vor dona un milion de dolari pentru a ajuta angajații sălii lor. Peste o mie de oameni lucrează part-time la Chase Center din San Francisco.