Meciul România - Belgia din ultima etapă a Rugby Europe 2020, programat sâmbătă, la Botoşani a fost amânat, informează Federaţia Română de Rugby.

Echipa de rugby a RomanieiFoto: frr.ro

În contextul actual, conform restricţiilor impuse pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului COVID 19 si în urma consultărilor cu cele două federaţii, cea romana si cea belgiana, Rugby Europe a decis amânarea meciului pentru o dată ce va fi stabilită ulterior.

"În acest moment ceea ce ar trebui să ne preocupe este siguranţa jucătorilor pentru că toţi au familii, au copii, e foarte important să nu-i expunem niciunui risc. Decizia Rugby Europe, pe care noi am susţinut-o în totalitate, este o măsură foarte bună de precauţie şi prevenţie, este foarte important să acţionăm ferm acum pentru a nu permite extinderea numărului de infecţii. Vom rămâne în contact permanent cu oficialii Rugby Europe şi în funcţie de cum va evolua situaţia vom stabili data la care vom juca acest ultim meci al sezonului Rugby Europe Championship”, a declarat Alin Petrache, presedintele FRR.

Federaţia Romana de Rugby anunţase, joi, că, având în vedere Hotararea nr. 6 din 06.03.2020 emisa de Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României şi adresa nr. 14 a Ministerului Tineretului şi Sportului din 08.03.2020, referitoare la măsurile de prevenţie impuse de Guvernul României în vederea combaterii epidemiei de coronavirus (COVID – 19), meciul România – Belgia s-ar fi jucat fără spectatori, informează News.ro.