​Naţionala de polo a României a fost învinsă marţi, la Hamburg, de reprezentativa Muntenegrului, scor 17-12, în al doilea meci din cele trei programate la Turneul celor patru naţiuni, competiţie de verificare înaintea participării la turneul preolimpic de la Rotterdam, scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

În primul meci la turneul de la Hamburg, România a pierdut cu Germania, scor 9-10, iar miercuri va juca ultima partidă, cu Georgia.

Apoi, România va continua pregătirile în ţară, urmând ca în 21 martie să plece spre Rotterdam, pentru participarea la turneul preolimpic, programat între 22-29 martie.

România a primit şansa de a lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce Argentina s-a retras.

La Rotterdam, tricolorii vor evolua în grupa B, cu Croaţia, Olanda, Franţa, Germania şi Rusia, în timp ce în grupa A au fost repartizate Georgia, Turcia, Canada, Brazilia, Muntenegru şi Grecia.

După meciurile din grupe, primele patru clasate vor juca încrucişat în sferturile de finală, de unde se va continua pentru primele trei locuri ale turneului, locuri calificante la JO de la Tokyo.

La turneul final sunt deja calificate Serbia, Italia, Spania, Ungaria, SUA, Australia, Africa de Sud, Kazahstan şi Japonia.