​Naţionala de handbal masculin a României va întâlni reprezentativa Ungariei în faza play-off de calificare a CM2021, dacă tricolorii vor elimina Bosnia în prima fază a barajului, potrivit tragerii la sorţi de luni, de la Viena. Meciurile cu Bosnia sunt în aprilie, iar cele din play-off în luna iunie, scrie News.ro.

CM Handbal masculin 2021Foto: Facebook - Egypt 2021 Men's Handball World Championship

Meciurile vor avea loc 5-7 iunie (turul), respectiv 9-11 iunie (returul).

Câştigătoarele din play-off se vor califica la turneul final al Campionatului Mondial din 2021, programat în Egipt, între 14-31 ianuarie, pentru prima dată cu 32 de echipe la start.

Până la faza play-off, România are de disputat dubla eliminatorie cu Bosnia, din prima fază a barajului, în 15-16 aprilie, pe teren propriu, respectiv 18-19 aprilie, în Bosnia.

În celelalte trei dispute eliminatorii din prima fază a barajului se vor duela Turcia – Rusia, Polonia – Lituania şi Israel – Letonia.

România, alături de Lituania, Turcia şi Israel s-a calificat la barajul din prima fază a preliminariilor Campionatului Mondial, în timp ce Polonia, Rusia, Bosnia şi Letonia au ocupat ultimele patru locuri la Campionatul European din acest an.

În faza play-off vor intra şi echipele clasate pe locurile 4-20 la CE2020, iar în urma meciurilor, 10 reprezentative continentale se vor califica la turneul final al Campionatului Mondial din 2021, găzduit de Egipt.

Din Europa, la turneul final sunt deja calificate Danemarca, în calitate de deţinătoare a trofeului, alături de Spania, Croaţia şi Norvegia, primele trei clasate la CE2020.