​Echipa de baschet masculin U BT Cluj a învins miercuri, pe teren propriu, formaţia germană Medi Bayreuth, scor 83-82 (48-39), în manşa tur din sferturile de finală ale FIBA Europe Cup, informează News.ro.

FIBA Europe CupFoto: fiba.com

Principalii marcatori ai partidei au fost Peak 19 puncte şi Richard 17, pentru U BT Cluj, respectiv Doreth 19 puncte, pentru Medi.

Manşa retur va avea loc în 11 martie, în Germania, iar câştigătoarea din dubla manşă se va califica în semifinalele competiţiei.

U BT Cluj s-a calificat în sferturi după ce a încheiat grupa J, din faza a doua a competiţiei, pe locul secund. Cealaltă reprezentantă a României în FIBA Europe Cup, campioana en-titre CSM Oradea, a ratat calificarea mai departe din aceeaşi grupă.

Celelalte confruntări din sferturile de finală, fază în care s-au calificat primele două clasate din fiecare grupă, sunt: Ventspils – Bahcesehir, Tsmoki Minsk – Bakken Bears, Pinar Karsiyaka – BC Kiev.

Câştigătoarea din disputa Medi – U BT Cluj va juca în semifinale cu învingătoarea din disputa Pinar Karsiyaka – BC Kiev.