​Fostul baschetbalist al echipei Los Angeles Lakers Kobe Bryant, decedat la 26 ianuarie în urma unui accident de elicopter, a fost omagiat, luni seară, în cadrul unei ceremonii la Staples Center din Los Angeles, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Citește și: Văduva lui Kobe Bryant dă în judecată proprietarul elicopterului în care starul și fiica acestuia și-au pierdut viața

Sute de persoane au fost prezente la această ceremonie, printre aceştia aflându-se staruri precum Shaquille O'Neal, Michael Jordan, Russell Westbrook, Stephen Curry, Bill Russell, Sabrina Ionescu, Diana Taurasi, Kareem Abdul-Jabar, Anthony Davis, Dwyane Wade.

Beyonce şi Alicia Keys au cântat în onoarea fostului baschetbalist şi a fiicei lui Gianna.

Vanessa Bryant a vorbit despre soţul şi fiica ei: "Gianna a fost competitivă ca tatăl ei, dar zâmbetul ei era ca o rază de soare. Ei gravitau unul în jurul celuilalt".

Fostul baschetbalist Kobe Bryant, fiica lui de 13 ani, Gianna, şi alte şapte persoane au încetat din viaţă, la 26 ianuarie, după ce elicopterul Sikorsky S-76B în care se aflau s-a prăbuşit lângă Calabasas, o localitate aflată la 50 de kilometri nord-vest de Los Angeles.

Kobe Bryant, 41 de ani, a câştigat cinci titluri de campion NBA cu Los Angeles Lakers, a cucerit două medalii de aur la Jocurile Olimpice cu echipa SUA, a fost desemnat cel mai bun jucător din NBA în 2008, cel mai bun baschetbalist al finalelor din 2009 şi 2010, a fost selecţiont de 17 ori pentru All Star Game şi a fost desemnat de patru ori cel mai bun jucător din meciul vedetelor.

Datorită talentului său, Bryant a intrat în NBA din liceu. El a debutat în 1996, la vârsta de 18 ani, două luni şi 11 zile, fiind cel mai tânăr debutant din istoria NBA la acea dată.

Kobe Bryant s-a retras din activitate în 2016, după 20 de ani petrecuţi ca jucător al echipei Los Angeles Lakers.

El era căsătorit cu Vanessa şi aveau împreună patru fete, Natalia, 17 ani, Gianna, 13 ani, Bianka, trei ani, şi Capri, născută în iulie 2019.