Turneul preolimpic de calificare la JO de la Tokyo se apropie cu pași repezi, iar Cristina Neagu a vorbit despre șansele pe care le are România în Muntenegru (20-22 martie). Liderul echipei naționale a declarat că România nu este favorită, dar rămâne optimistă și le-a transmis coechipierelor să se antreneze cât pot de bine în această perioadă.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu suntem favorite. Mi-aș fi dorit să fi jucat în România, cred că șansele noastre ar fi fost mai mari dacă am fi jucat, de exemplu, la Cluj, cu opt-nouă mii de oameni în spate. Chiar și așa, este sport, orice se poate întâmpla în 60 de minute. Știu că va fi foarte greu, însă eu cred până la capăt și voi da totul pentru ca România să ajungă la Tokyo", a declarat Cristina Neagu, conform unui cominicat de presă.

Ce le-a transmis coechipierelor

"Le-am rugat pe fete să se antreneze cât pot ele de bine în această perioadă, pentru că timpul trece foarte repede. Sper că se antrenează bine și sper că se gândesc și ele, din când în când, la acest turneu. Avem jucătoare și în România împotriva cărora o să jucăm acolo. Sper ca fiecare să se pregătească bine, astfel încât să atingem un potențial maxim în luna martie", a mai spus căpitanul echipei naționale feminine de handbal a României.

Hong Kong, cea de-a treia adversară a României?

Federația Internațională de Handbal a fost nevoită să reatribuie locurile din turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, astfel ca Hong Kong ar putea fi a treia adversară a României în turneul din Muntenegru, alături de Norvegia și selecționata țării gazdă.

China s-a retras din competiţie din cauza epidemiei de coronavirus, iar locul său a fost ocupat de Kazahstan, națională ce fusese inițial repartizată în grupa României. Dacă Hong Kong-ul va accepta invitația IHF, va fi prima adversară a"tricolorelor", pe 20 martie. În următoarele partide, România va înfrunta Norvegia (21 martie) şi Muntenegru (22 martie).

Cum arată cele trei grupe preolimpice:

Grupa 1 (gazdă Spania)

Spania

Suedia

Argentina

Senegal

Grupa 2 (gazdă Ungaria)

Rusia

Serbia

Kazahstan

Ungaria

Grupa 3 (gazdă Muntenegru)

Norvegia

Muntenegru

România