Selecţionata Hong Kong-ului ar putea fi adversara naţionalei feminine de handbal a României la turneul preolimpic din Muntenegru (20-22 martie), în locul Kazahstanului, potrivit site-ului FRH, care citează o decizie a Federaţiei Internaţionale de Handbal.

Cristina Neagu in actiuneFoto: JHA / Sportsevent

''Federaţia Internaţională de Handbal s-a văzut nevoită să reatribuie locurile din turneele de calificare pentru Tokyo 2020 după ce naţionala Chinei, iniţial repartizată în turneul din Ungaria (20-22 martie), alături de Ungaria, Serbia şi Rusia, s-a retras din competiţie'', din cauza epidemiei de coronavirus.

Locul Chinei va fi luat de Kazahstan, următoarea clasată la Campionatul Asiei, iniţial repartizată în turneul preolimpic care se va desfăşura în Muntenegru (20-22 martie), la care vor lua parte România, Muntenegru şi Norvegia.

Decizia IHF este de a invita următoarea clasată la Campionatul Asiei, Hong Kong, să se alăture turneului preolimpic din Muntenegru, confirmarea urmând să vină în următoarea perioadă, precizează FRH.

Iniţial la turneul din Muntenegru trebuia să participe selecţionata Coreei de Nord, dar aceasta s-a retras şi a fost înlocuită cu Kazahstanul.

Primele două clasate la acest turneu îşi asigură participarea la Tokyo 2020, scrie Agerpres.