CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud a învins formaţia poloneză MKS Lublin SA cu scorul de 26-20 (17-9), duminică seara, pe teren propriu, în Grupa C a Cupei EHF la handbal feminin, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gloria a reuşit a doua victorie consecutivă în grupă şi păstrează şanse de calificare în sferturile de finală ale competiţiei. Gloria trebuie să nu piardă în ultime etapă, în deplasare cu ERD, contracandidata sa.

Echipa antrenată de Horaţiu Paşca a dominat meciul cu echipa poloneză de la un capăt la altul, având la pauză un avantaj de opt goluri, 17-9. Gloria a condus chiar la zece goluri în partea secundă, 24-14 şi 25-15, dar a redus din motoare şi formaţia oaspete s-a putut apropia pe tabelă.

Pentru gazde au înscris Natalia Vasilevskaia 5 goluri, Valentina Ardean-Elisei 4, Laura Pristăviţa 4, Daniela Raţiu 3, Andreea Tetean 3, Bianca Zegrean 2, Magdalena Paraschiv 2, Nicoleta Dincă 2, Teodora Bloj 1.

Golurile formaţiei MKS Lublin au fost reuşite de Karolina Kochaniak 6, Dagmara Nocun 6, Sylwia Matuszczyk 3, Joanna Szarawaga 2, Dominika Wieckowska 2, Aleksandra Olek 1.

Au arbitrat lituanienii Gytis Sniurevicius şi Andrius Grigalionis, iar delegat EHF a fost Shqipe Bajcinca Brestovci (Kosovo).

Sâmbătă, Odense Handbold a dispus de ERD (Ungaria), cu 31-24.

Odense conduce în clasament, cu 8 puncte, urmată de Gloria, 6 puncte, ERD, 5 puncte, MKS Lublin, 1 punct. Primele două clasate se califică în sferturile de finală.

Ultimele meciuri vor avea loc pe 9 februarie, MKS Lublin - Odense Handbold şi ERD - CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud.