LA Lakers a jucat primul meci în Staples Center după moartea lui Kobe Bryant, legendarul baschetbalist al echipei din Los Angeles. LeBron James și compania nu au putut să îi dedice victoria, fiind învinși de Portland Trail Blazers (scor 119-127), însă momentele dinaintea partidei au fost unele cu adevărat emoționante.

LA Lakers, omagiu pentru Kobe BryantFoto: Twitter - Los Angeles Lakers

LA Lakers, clubul la care Kobe Bryant și-a petrecut întreaga carieră (20 de ani), i-a adus un tribut special celui care a fost supranumit "The Black Mamba". Toți fanii au primit tricouri cu cele două numere pe care Kobe le-a purtat ca jucător al echipei din Los Angeles, 8 și 24. De asemenea, jucătorii lui Lakers au apărut la încălzire cu tricouri pe care erau inscripționate numerele 8 și 24.

Înainte de debutul confruntării dintre LA Lakers și Portland Trail Blazers, au cântat Usher, Boyz II Men și violoncelistul Ben Hong, în timp ce pe ecranele din arena rulau imagini din cariera excepţională a lui Kobe Bryant sau cu omagii aduse de diverși sportivi fostului star NBA.

Cei aproape 19 mii de fani prezenți în Staples Center au aprins luminițe și scandat numele lui Kobe și al fiicei sale Gianna, aflată și ea în elicopterul care s-a prăbușit duminică.

Ceremonia a început cu imnul naţional al SUA, interpretat de Boyz II Men. Usher a interpretat melodia "Amazing Grace", iar la pauză rapper-ul Wiz Khalifa şi Charlie Puth, la pian, au cântat "See You Again".

Un moment special a fost oferit de LeBron James, foarte bun prieten cu Kobe Bryant. Starul celor de la LA Lakers a ținut un discurs emoționant în memoria celui dispărut la doar 41 de ani.

Iniţial, el a citit numele tuturor victimelor decedate în accidentul de elicopter, apoi a aruncat pe parchet discursul scris dinainte şi a vorbit liber.

"V-aş vinde ceva dacă aş citi acest rahat, aşa că o să vorbesc direct din inimă", a spus el.

"Ştiam că la un moment dat vom ţine o comemorare pentru Kobe, dar eu văd asta ca o celebrare. O celebrare pentru 20 de ani de sânge, de sudoare, de lacrimi, de accidentări, de ridicări, de coborâri, toate acestea. Ore nesfârşite, determinarea de a fi ce poate el fi. În această seară celebrăm copilul care a ajuns aici la 18 ani, care s-a retras la 38 de ani şi a devenit probabil cel mai bun părinte pe care l-am văzut în aceşti ultimi trei ani. Kobe este ca un frate pentru mine. Încă din anii mei de liceu, privindu-l de departe ajungând în NBA la 18 ani, l-am urmăritapoi de aproape. Lucrurile pe care totdeauna le-am împărtăşit au fost determinarea de a câştiga şi de a fi cei mai buni... Citându-ul pe Kobe Bryant, . Dar cu cuvintele noastre, de neuitat. Vei continua să trăieşti, fratele meu", a continuat jucătorul formaţiei LA Lakers, în faţa unei audinţe în lacrimi, potrivit News.ro.

La fel ca la toate partidele disputate în NBA după moartea lui Kobe Bryant, LA Lakers și Portland Trail Blazers au început meciul cu penalizări de 8 și 24 de secunde.

Ce au purtat jucătorii de la LA Lakers în memoria lui Kobe Bryant: