​Naţionalele de handbal masculin ale Croaţiei şi Spaniei vor disputa, duminică, finala Campionatului European, după ce au eliminat, vineri, reprezentativele Norvegiei, respectiv Sloveniei, în semifinalele competiţiei, scrie News.ro.

Croatia, in finala CE dupa un meci memorabil cu NorvegiaFoto: men2020.ehf-euro.com

În semifinalele de vineri s-au înregistrat rezultatele: Norvegia – Croaţia 28-29 (10-12, 23-23), după prelungiri, şi Spania – Slovenia 34-32 (20-15).

În prima semifinală, Croția s-a impus cu 29 la 28 în fața Norvegiei. Scorul a fost 23 la 23 la finalul timpului regulamentar, iar după primele două reprize de prelungiri tabela de marcaj a arătat tot egal, 26-26.

După 75 de minute scorul era 28 la 28, iar salvarea a venit odată cu golul lui Zeljko Musa în minutul 79:56. Croația a câștigat cu 29 la 28, iar Duvnjak a fost desemnat omul meciului cu opt goluri marcate, potrivit Mediafax.

Astfel, sâmbătă, pentru medalia de bronz vor lupta învinsele Norvegia şi Slovenia, iar duminică, pentru trofeu, învingătoarele din semifinale, adică Croaţia şi Spania.

Sâmbătă se va juca şi partida pentru clasarea pe locurile 5-6, între Germania şi Portugalia.

Campionatul European din 2020 este primul din istoria de 14 ediţii a competiţiei cu 24 de echipe la start şi tot primul găzduit de trei naţiuni: Austria, Norvegia şi Suedia.

Campioana europeană en-titre este Spania. Câştigătoarea trofeului din acest an va obţine calificarea directă la CM din 2021 şi, mai ales la JO de la Tokyo, iar medaliatele cu argint şi bronz la CM din 2021.

Naţionala de handbal a României nu a mai participat la Campionatul European din 1996, atunci când se clasa pe locul 9, antrenor fiind Doru Simion, în prezent oficial al forului continental de profil.

Rezumatul partidei Norvegia vs Croaţia:

Golul care a trimis-o pe Croația în finală:

Rezumatul partidei Spania vs Slovenia: