​Campioana europeană şi olimpică en-titre, Serbia, a fost eliminată, miercuri, în sferturile de finală ale Campionatului European de la Budapesta, de reprezentativa Spaniei, scor 10-9. Semifinalistele sunt Muntenegru, Ungaria, Spania şi Croaţia, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rezultatele înregistrate miercuri în sferturi:

Italia vs Muntenegru 8-10

Ungaria vs Rusia 14-10

Serbia vs Spania 9-10 (după penalty)

Croaţia vs Grecia 14-11

În semifinale s-au calificat astfel Muntenegru, Ungaria, Spania şi Croaţia, cu meciuri programate în 24 ianuarie, iar finalele pentru medalii două zile mai târziu.

Tot miercuri, România a pierdut cu Germania, scor 10-15, primul meci pentru clasarea pe locurile 9-12, urmând a juca ultima partidă din competiţie vineri, cu Turcia, pentru clasarea finală pe poziţiile 11-12.

Rezultatele tricolorilor la CE de la Budapesta sunt: 8-9 cu Olanda, 7-15 cu Serbia, 11-10 cu Rusia (în grupa B), 7-14 cu Grecia (baraj pentru sferturi) şi 10-15 cu Germania (locurile 9-12).

Campioana europeană din 2020 se va califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar alte cinci echipe vor intra în cursa pentru turneul preolimpic de la Rotterdam (29 martie – 5 aprilie), unde vor mai participa alte şapte echipe din lume, pentru patru locuri garantate la JO.

Din Europa sunt deja calificate la Jocurile Olimpice Serbia (câştigătoarea Ligii Mondiale), respectiv Italia şi Spania (locurile 1-2 la Campionatul Mondial).

Serbia este şi campioana europenă şi olimpică en-titre. România s-a clasat pe locul 11 la Campionatul European din 2018.

Rezumatul partidei dintre Italia și Muntenegru:

Rezumatul partidei dintre Ungaria și Rusia:

Rezumatul partidei dintre Serbia și Spania:

Rezumatul partidei dintre Croația și Grecia: