​Clubul de rugby Saracens a anunţat, pe site-ul oficial, că acceptă sancţiunea de retrogradare, decisă pentru depăşirea plafonului de salarii, şi şi-a cerut scuze pentru greşelile făcute, scrie News.ro.

SaracensFoto: saracens.com

“Scopul nostru este să reconstruim încrederea. Primul pas a fost numirea unui preşedinte independent care să coordoneze reforma şi să se asigure că greşelile din trecut nu se vor repeta. Mai mult, după discuţii deschise cu Premiership, am acceptat măsura fără precedent de retrogradare automata din prima divizie la finalul sezonului 2019-2020”, se arată în comunicatul clubului.

“Înţelegem că această decizie va fi greu de acceptat pentru familia Saracens. Conducerea trebuie să întruchipeze valorile clubului, să înveţe din greşelile sale, astfel încât clubul să revină mai puternic. Este în interesul Premiership şi al rugbiului englez să se facă acest pas decisiv, să ne asigurăm că ne putem din nou concentra cu toţii pe jocul de rugby, pe care îl iubim toţi”, se menţionează în comunicatul clubului Saracens.

Premiership a anunţat, sâmbătă, că echipa de rugby Saracens, campioana en titre Europei şi a Angliei, va fi retrogradată la finalul sezonului în divizia a doua engleză deoarece a depăşit plafonul de salarii.

“După o discuţie cu Saracens cu privire la respectarea regulamentului legat de salary-cap, s-a decis ca echipa Saracens să fie retrogradată la finalul acestui sezon”, se arată într-un comunicat al Premiership.

Clubul londonez, care a dominat rugbiul european în ultimii ani, a fost penalizat în noiembrie cu 35 de puncte şi amendat cu peste şase milioane de euro pentru depăşirea plafonului de salarii în ultimele sezoane.