Naționala masculină de polo pe apă a României s-a calificat, sâmbătă, la barajul pentru sferturile de finală ale Campionatului European de la Budapesta, după ce a încheiat grupa B a competiţiei pe locul 3. Adversara tricolorilor este Grecia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sâmbătă s-au jucat ultimele două partide ale grupei B, între România – Rusia 11-10 şi Serbia – Olanda 11-4.

Astfel, Serbia încheie lider, cu 9 puncte, urmată de Rusia şi România, cu câte 3 puncte. Olanda, tot cu 3 puncte, este eliminată din cursă şi va juca pentru locurile 13-16.

România a obţinut, în grupa B, rezultatele: 8-9 cu Olanda, 7-15 cu Serbia şi 11-10 cu Rusia.

Câştigătoarele grupelor s-au calificat direct în sferturile de finală, iar echipele clasate pe locurile 2-3 vor juca încrucişat pentru calificarea în aceeaşi fază. Echipele calificate direct în sferturi: Croaţia, Serbia, Ungaria şi Italia.

Tricolorii vor înfrunta Grecia luni, de la ora 20:00 (ora României), celelalte meciuri din barajul pentru calificarea în sferturi fiind Muntenegru - Turcia, Germania - Spania şi Rusia - Georgia.

”Barajul” pentru sferturi programează meciuri în 20 ianuarie, sferturile de finală se vor disputa în 22 ianuarie, semifinalele în 24 ianuarie, iar finalele pentru medalii în 26 ianuarie.

Campioana europeană din 2020 se va califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar alte cinci echipe vor intra în cursa pentru turneul preolimpic de la Rotterdam (29 martie – 5 aprilie), unde vor mai participa alte şapte echipe din lume, pentru patru locuri garantate la JO.

Din Europa sunt deja calificate la Jocurile Olimpice Serbia (câştigătoarea Ligii Mondiale), respectiv Italia şi Spania (locurile 1-2 la Campionatul Mondial).

Serbia este şi campioana europenă şi olimpică en-titre.

România s-a clasat pe locul 11 la Campionatul European din 2018, scrie News.ro.

CE Polo, clasamente finale:

Sursa foto: soccerstand.com