​Federaţia Internaţională de Handbal a anunţat, miercuri seară, că reprezentativa Coreei de Nord va fi înlocuită cu Kazakhstan, la turneul preolimpic din Muntenegru, din luna martie, unde va evolua şi echipa României. Coreea de Nord anunţase retragerea încă de săptămâna trecută.

HandbalFoto: EHF

IHF a făcut anunţul la mai bine de o săptămână de când Coreea de Nord anunţase că nu va participa. Forul internaţional nu a precizat nici motivele care au determinat alegerea reprezentativei Kazakhstan în locul Coreei de Nord.

Astfel, între 20-22 martie, în Muntenegru, echipa României va evolua, în ordine, cu Kazakhstan (20 martie), cu Norvegia (21 martie) şi cu Muntenegru (22 martie), pentru două calificante la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Naţionala se va reuni pentru prima dată în 2020 între 19-22 ianuarie. În acest moment nu are antrenor, după plecarea suedezului Tomas Ryde, iar joi, la şedinţa Consiliului de Administraţie al FR Handbal, ar urma să fie anunţat succesorul acestuia. Principala propunere a Comisiei Tehnice: Bogdan Burcea, scrie News.ro.