Comisia Tehnică a Federației Române de Handbal și-a stabilit propunerea pentru funcția de selecționer al primei reprezentative feminine a României, Bogdan Burcea (actualul antrenor al SCM Craiova) având șanse mari să devină înlocuitorul lui Tomas Ryde.

Bogdan BurceaFoto: scmcraiova.ro

Conform Prosport, Burcea a primit 10 voturi din cele 14 exprimate. Celelalte două propuneri au fost Ovidiu Mihăilă (două voturi) și Horațiu Pașca (două voturi).

Propunerea Comisiei Tehnice va fi supusă aprobării Consiliului de Administrație.

Care ar fi problema

Alexandru Dedu (președintele FRF) a precizat că își dorește ca noul selecționer să fie licențiat Master Coach. Burcea nu întrunește această condiție, iar varianta care să îi permită să stea totuși pe banca tehnică a României ar fi aceea ca el să poarte ecuson de tip B, iar alături să aibă un antrenor care să dețină licența sau care este cursant în acest moment.

Ce a declarat Burcea în urmă cu câteva zile

"Sper să ducem România la Olimpiadă şi la Europene. Eu cred că avem şanse să ne calificăm. În primul rând vom avea parte de o Cristina Neagu în formă excepţională. Celelalte fete trebuie motivate şi selecţionate atent, nu trebuie să luăm handbaliste care joacă dur şi primesc eliminări, trebuie să avem jucătoare tehnice, care joacă rapid, fiindcă turneul final este în Muntenegru. Sunt jucătoare care au performat şi care nu au lipsit de la naţională. Vom întâlni cea mai slabă echipă a Muntenegrului din ultimii 15 ani, cel puţin la linia de 9 metri, şi cea mai slabă echipă a Norvegiei din ultimii 25 de ani" - Bogdan Burcea, antrenor SCM Craiova.

Bogdan Burcea (47 de ani): este în prezent antrenorul echipei SCM Craiova. A pregătit de-a lungul timpului echipe precum CS Elpides Drama, Panathlitikos Dramas, CS Craiova, Intercollege Panellinios, Stranda Ítróttarfelag, Hondbóltsfelagið Tjaldur, SCM Craiova și Corona Brașov. A mai fost secund la naționala României în perioada 2012-2015, iar din 2018 este secund la România Under 20.

Turneele preolimpice vor avea loc între 19-22 martie 2020, iar primele două clasate la fiecare din cele trei turnee se vor califica la Jocurile Olimpice din vara acestui an.

Cum arată cele trei grupe preolimpice:

Grupa 1 (gazdă Spania)

Spania

Suedia

Argentina

Senegal

Grupa 2 (gazdă Ungaria)

Rusia

Serbia

China

Ungaria

Grupa 3 (gazdă Muntenegru)

Norvegia

Muntenegru

România

Coreea de Nord

Ce a reușit România la CM din Japonia:

România - Spania 16-31

România - Senegal 29-24

România - Kazahstan 22-20

România - Muntenegru 26-27

România - Ungaria 28-27

România - Rusia 18-27

România - Suedia 22-34

România - Japonia 20-37